תקלות חמרה בלתי יציבות

פורום פורומים פורום תמיכה בתקלות מחשבים תקלות חמרה בלתי יציבות

מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)
  • מאת
    תגובות

שלום לכולם,
    לאחרונה קניתי מחשב חדש בחברה שלא אציין את שמה.
    מהיום הראשון המחשב מראה בעיות שונות. בין השאר המחשב לפעמים אינו עובר  memtest ונתקע תוך כדי.
    המחשב ביקר במעבדת החברה 3 פעמים וכל פעם נעשה בו תיקון אחר וגם עבר בדיקות מקיפות שעברו ללא בעיה.
    אני תוען שמדובר בתקלות חמרה בלתי יציבות. תענה זו נתמכת מצד אבי שעוסק באלקטרוניקה מעל 40 שנה ומספר על סוג בעיה שבה רכיב שנראה כעובד בצורה תקינה אך בעצם הבעיה בו קשה לאיבחון ומופיעה ונעלמת.
    החברה מצדה תוענת כי במחשבים העניינים פשוטים יותר ויש תוכנות שיודעות לאשר שהמחשב תקין לחלוטין אחרי 24 שעות ולא צריך לחכות שבועות.
    אבקש תגובות של אנשים שעוסקים בתחום ויכולים לחזק בפירוט את אחת הטענות.

blue
    חבר

אני לא יכול להגיד לך בצורה חד משמעית מי צודק ומי טועה , מה שכן , יש הרבה פעמים "שכשהחולה מגיע לרופא, הרופא מוצא שהכל בסדר (החולה בריא) "

כך גם במחשבים  לפעמים התקלות קוראות בסדר אקראי , אך תפקידך לבודד את הבעיה , ולגלות מתי זה קורה, כדיי שכאשר תיקח את המחשב למעבדה תוכל להפנות אותם ישירות לבעיה , אם אתה אומר שהמחשב לא עבר את בדיקת הזכרון, אז תראה להם שזה לא עובר, בכך שתפנה אותם לבדיקת זכרון

אם יש לך עוד תופעות , תוכל לומר לנו ונוכל נייעץ לך לאיזה כיוון ללכת ,

"בעיות שונות" זה לא מספיק כדיי שאנחנו או המעבדה נוכל לאבחן את הבעיה

הבעיות רנדומאליות.
    גם הממטסט עובר לפעמים ולפעמים נתקע ומדווח על errors בטסט 7 ולפעמים טסט 5.
    המחשב עבר בדיקות 3D, זיכרון והארד דיסק ואף הוחלף בו זיכרון.
    כעיקרון אופי הבעיות הוא
    א. קריסות של דפדפן האינטרנט (גם פיירפוקס וגם אקספלורר). קרה על 3 מערכות הפעלה שונות ולאחר מספר פירמוטים
    ב. קריסות רנדומאליות, מסך כחול שמופיע ללא סיבה ועושה ריסט למחשב
    ג. במשחקים – משחק נתקע באופן קבוע באותה נקודה, כאשר אני מתקין אותו מחדש הוא עובר את הנקודה ומתחיל להתקע באופן קבוע בנקודה אחרת
    4. הודעות של crc error- currupt file מופיעים לאיתים קרובות מאוד גם בקבצי התקנה שעובדים במחשבים אחרים
    כל התוכנות שרצות על המחשב החדש כולל מערכת ההפעלה הן התוכנות שרצות על המחשב הישן שעובד ללא בעיות והמחשב אף נבדק במספר עמדות (מקלדת, עכבר, מסך וקבל רשת שונים)

blue
    חבר

רוב הסיכויים יכול להיות ההרדיסק מתעתע בך, מה שהיתי עושה, היתי משכפל את הדיסק בעזרת GHOST (זה מה שאני עובד איתו) ונותן לו FORCE CLONING לכל מקרה …
    אם זה עדיין נתקע לך במשחקים, יכול להיות כרטיס מסך ,
    לפני ואחרי שהחלפת זכרונות אותם שגיאות ב MEMTEST ?

כן, אותן שגיאות בממטסט.
    הסיבה שאני לא חושב שזה כרטיס מסך היא הבעיות בממטסט.
    העניין הוא שכל הרכיבים נבדקו בקפידה.
    המעבדה של החברה בהתחלה עדכנה bios, אחר כך החליפה זיכרון לזיכרון מחברה אחרת ואחרי זה הרכיבו מחדש את המחשב (שאני הרכבתי במקור) ועדיין לא הפסיקו הבעיות.

מה לגבי האופציה של לוח אם תקול ?
    איך אפשר לבדוק את זה ?

מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.