שאלה בנוגע לכונן DVD

פורום פורומים פורום תמיכה בתקלות מחשבים שאלה בנוגע לכונן DVD

מוצגות 10 תגובות – 1 עד 10 (מתוך 10 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    av79
    חבר

שלום , יש לי בעיה עם כונן ה – DVD שלי ( המחשב כבר שנים אצלי אז הוא ישן יחסית ) . עד עתה לא השתמשתי בכונן זה . רק לאחרונה ניסיתי לצרוב מספר דיסקים (מסוגים שונים)והיו תקלות ברוב המקרים . הענין הוא שניסיתי להתקין לאחרונה דיסק DVD של VISUAL והוא טוען שהוא אינו מזהה את הדיסק (רושם interrpted לגבי הדיסק) . ניסיתי על מחשב אחר בביתי (עם כונן DVD חדש יותר ) והוא קרא את זה מצוין  .  משהו נוסף  , ביצעתי שידרוג ל NERO אבל גם זה לא עזר ועדין לא מזהה את הדיסק . השאלה שלי היא האם זה כנראה משהו דפוק בכונן ה – DVD (אין לי דיסק של התקנה או של נרו) ועלי להחליפו או שיש אזשהו פתרון אחר שאוכל לעשות ? אני כבר די נואש מכל הענין . אודה מאוד אם מישהו יוכל לעזור לי .

אבי לוי
    מנהל בפורום

גש להתחל > הפעלה > הקלד: devmgmt.msc > לחץ אישור.

האם אתה רואה את ההתקן שלך שם, האם מופיע עליו סימן קריאה צהוב ?

av79
    חבר

אתה יכול לומר לי כיצד צריך להקרא ההתקן ? מופיעים לי כל מיני שמות (ליד כל אחד יש + שפותח אותו ) . האם הכוונה ל = DISK DRIVERS או ל – DVD-CD ROM DRIVERS ?
    האם זה אחד מאלה ? בכל אופן באף אחד מהשמות ברשימה אין סימן קריאה צהוב . יש דרך לפתור את הבעיה  או שעלי לקנות כונן DVD חדש?

אבי לוי
    מנהל בפורום

אלה ההתקנים:

לחץ על הפלוס בצד ובדוק באם הם מזוהים ללא סימני קריאה עליהם.

בחלון הזה אתה אמור לראות את כל הכוננים האופטים (CD \ DVD) שמותקנים.

במידה ואתה רואה רק אחד ויש לך שתי כוננים, אחד מהם אינו מחובר או מוגדר כראוי מבחינת חומרה. (ג'אמפר)

אתה רואה את כל ההתקנים שלך והם מזוהים ללא סימני קריאה עליהם, קרוב לוודאי שהכונן תקול.

Rush2009-12-27 12:37:48

av79
    חבר

יש לי רק אחד מהם ( את NEC_DVD_RW ND..) . ללא שום סימן קריאה . מה עלי לעשות?

av79
    חבר

מה הכוונה שיש לי 2 כוננים ? יש לי רק אופציה אחת להכניס דיסק למחשב . 2 כוננים הכוונה שזה גם DVD וגם CD ? במקרה שיש לי כונן DVD אני אמור לקבל כשאני פותח את הפלוס 2 אופציות כמו בתמונה?

av79
    חבר

אם יש לי אופציה אחת בלבד להכניס דיסק אז בעצם יש לי כונן אחד לא ?
    ואם מופיע ההתקן ללא סימן קריאה אז כפי שאמרת כנראה שהצורב דפוק ? אתה יודע כמה עולה חדש + התקנה?

itsho
    מנהל בפורום

אם יש רק מקום אחד להכניס דיסק, אז כן – יש לך רק כונן אחד.

אם ההתקן מופיע ללא סימני קריאה פירושו של דבר שהכונן תקין מבחינת וינדוס. ואם הוא לא עובד – בד"כ המשמעות היא שהכונן לא תקין.

כאן תמצא צורב DVD פנימי באתר זאפ

מחיר ההתקנה משתנה מטכנאי לטכנאי.

אם אתה לא טכנופוב, והמחשב לא ישן מדי, כדאי לך לנסות בעצמך – זה גם חוסך כסף, וגם תלמד לעשות דברים לבד

av79
    חבר

זה משנה איזה צורב אני קונה ? אגב כשאני אומר צורב זה ברור שזה כונן DVD שעליו הם צורבים לי את הנרו ? בקשר להתקנה אני פשוט לא הכי רוצה להסתבך ולכן מעדיף להשקיע עוד 50 שקל כדי להיות בטוח . ובקשר למחשב אז הוא כבר כמה שנים אצלי אז לא יודע אם זה מוגדר חדש או לא .

itsho
    מנהל בפורום

אם זה אצלך כמה שנים אז זה כנראה החיבור הישן יותר – אז תזמין צורב DVD בחיבור IDE (ולא בחיבור SATA)

מוצגות 10 תגובות – 1 עד 10 (מתוך 10 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.