אין POST (נפתר)

מוצגות 6 תגובות – 1 עד 6 (מתוך 6 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    שלומי
    חבר

שלום רב לכולם.

המחשב עבד תקין אך בשבועיים האחרונים שמתי לב שלפתע הוא מרסט את עצמו באמצע העבודה,ולאחר הריסט העצמי אני שומע את המאוורר של הכרטיס מסך פועל במלוא העוצמה,אין מסך.עד לכיבוי שלי.

פתחתי את המארז,ניקיתי אבק,הוצאתי את כל רכיבי החומרה שלא הכרחיים.הרכבתי מחדש לאחר ניקיון של כל הרכיבים כולל זכרונות.אני מדליק את המחשב,מגיעים מתחים ללוח אם,יש אור אינדיקציה בלוח אם,מאווררים במלוא העוצמה… אין מסך.

הוחלף כרטיס מסך בתקין,עדיין כנ"ל,הוחלפו זכרונות עדיין כנ"ל,הוחלף ספק בתקין עדיין כנ"ל.הוחלף לוח האם בחדש (לגיגהבייט ep45).

מחבר ללוח האם רק את המעבד וכרטיס המסך (תקין),מדליק,הלוח נדלק ל4 שניות,ונכבה,ושוב נדלק ל4 שניות ונכבה.אני נוגע במעבד… הוא רותחחח וזה לאחר 3 שניות של מצב דלוק.כמובן שאין ציפצופים בכלל ואין POST.

ללא המעבד הלוח נדלק ולא נכבה,עם המעבד הלוח פועל כפי שתיארתי.

היכן הבעיה? האם זה מעבד? הוחלפו כל החלקים ומדוע הלוח אם לא מצפצף ולא מתריע לי שזה מעבד..

תודה רבה.

ליית
    חבר

תנסה לעשות ריסט לBIOS דרך הסרת הבטריה של הלוח אם כמובן שהמחשב מכובה ולהוריד את כבל המתח ל 10 דקות לפחות

שלומי
    חבר

אין קשר לבטריה של הbios שכן הוחלף לוח אם ויש אותה תקלה עם המעבד הספציפי.

גם אין ציפצופים ככה שזה כמעט בטוח מעבד,כי אם המעבד תקין ואתה מנתק את כל שאר הרכיבים אז צריך להיות ציפצופים,ללא מעבד אין אפשרות ללוח אם להתריע על רכיבים תקולים

למיטב ידעתי

blue
    חבר

כמו שאמרת הבעיה בהתחממות המעבד, אתה חייב למרוח שכבה אחידה של משחה טרמית בין המעבד לצלע קירור

אבי לוי
    מנהל בפורום

קשה מאד לקבוע מרחוק אבחנה מדוייקת בנושא כשל חומרה.

התחושה שלי לתקלה שלך היא שהמעבד תקול או מקצר בלוח האם.

דגש על מעבד נשלף עם מגעי רגלים.

זאת לאחר שציינת שהמעבד רותח לאחר כמה שניות מההפעלה.

Rush2010-5-21 18:2:55

שלומי
    חבר

נפתר!!!

אכן כן,מעבד תקול,כנראה גמור.הוחלף המעבד הכל פועל תקין.גם בעבדים נדפקים למרות שזה נופל באחוז הנמוך של הסיכויים לרכיב תקול כמעבד.

אגב,פנטיום 4 3GHZ נותן תוצאות עבודה לא רעות בכלל בשילוב עם ג'יגהבייט EP45.

תודה.

מוצגות 6 תגובות – 1 עד 6 (מתוך 6 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.