בעיית סאונד מוזרה

מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #38059

    שלום,

    ברשותי מחשב נייד msi u100 plus שמותקנת עליו מערכת windows xp בעברית.

    לפני כמה ימים גיליתי שהמחשב הפסיק להשמיע פתאום סאונד ברמקולים (לא התקנתי שום דרייבר או תוכנה לאחרונה). מאידך, אם אני מחבר אוזניות ומשחק קצת עם המגעים שלהן, אני כן מצליח לקבל סאונד אך ברק באוזנייה אחת מבין השתיים.

    יתר על כן, גיליתי שעתה כאשר אני מחבר את האוזניות לא קופץ לי מיד המסך של כרטיס הקול שמבקש שאאשר לו איזה סוג התקן חיברתי וכו', כלומר, המחשב בכלל לא מרגיש שאני מחבר את האוזניות דרך השקע שלהן (זאת בעוד אם אני מחבר את האוזניות לחיבור המיקרופון, המסך כן קופץ).

    משהבנתי את זה, הסתכלתי על החיבורים עצמם – הירוק של האוזניות והאדום של המיקרופון, וראיתי שהראשון שקוע יותר פנימה. ההשערה שלי: המחשב היה בתיק שלי עם חיבור האוזניות, התקע מעך את השקע, וזה פגם כן בסאונד החיצוני לרמקולים. נשמע הגיוני? אפשר לתקן את זה?

    המחשב כבר לא באחריות ולכן רציתי לברר, בהנחה שאי אפשר לתקן את הבעיה, אם קיימות חלופות. למשל, להמיר את כניסת המיקרופון כך שתשמש לאוזניות (אפשר לעשות דבר כזה???) – פחות קריטי לי הסאונד החיצוני – או שימוש באוזניות עם חיבור USB.

    תודה מראש,
    אביב

    #38061

    אבחנה נוספת: במסך התצוגה של ה-manager של כרטיס הקול, מסומן כאילו האוזניות מחוברות דרך קבע (גם כאשר הן לא) – מה שמסביר למה אין יותר סאונד ברמקולים, ולמה לא קופץ המסך כאשר אני מחבר את האוזניות. זה כאילו נלחץ משהו בקצה החיבור של שקע האוזניות שבגללו מצד אחר המחשב חושב שיש אוזניות מחוברות ולכן הרמקול מושתק ומצד אחר, השמע באוזניות גם הוא מקרטע (שומעים רק באוזנייה אחת, ורק כאשר משחקים במגעים). 

    #38062
    מירית
    חבר

    שלום אביבאביב

    ככל הנראה יציאת הסאונד שלך לא תקינה וגם אין לך האחריות.

    בעבר שמעתי על כרטיס קול למחשבים ניידים בכניסת USB.

    אינני יודעת אם ניתן להשיג דבר כזה בארץ ,

    אך באיביי אין לי ספק שניתן.

    ראה קישור לדוגמא

    ראה קישור

    לדוגמא

    #38070
    אבי לוי
    מנהל בפורום

     

    כל הסימנים מראים בבירור על פגם בשקע יציאת הצליל.

    לעניות דעתי, שווה לברר בכמה מעבדות מורשות וידועות לגבי מחיר תיקון והחלפת השקע.

    איני ממליץ להתעסק עם כרטיס חיצוני אחר מהסיבות:

    א. לא בטוח שהפתרון הזה יהיה יעיל ואפקטיבי וחבל על ההוצאה.

    ב. יותר חשוב, הנזק שנגרם עלול לגרום לקצרים פנימיים ולכשל כללי של המחשב בעתיד.

     

    עצתי לך היא לטפל בנזק שנגרם נקודתית, ולא לעקוף את הבעיה.

     

    #38081

    Rush ומירית, תודה רבה על האבחנה והייעוץ!

מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.