פורום › פורומים › פורום תמיכה בתקלות מחשבים › חלוקה מחדש של מחיצות בדיסק הקשיח
- This topic has 4 תגובות, 3 משתתפים, and was last updated לפני 14 years, 3 months by
Google.
מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)
-
מאתתגובות
-
1 בינואר 2011 בשעה 14:40 #39689
sagir11
חברשלום רב,
ברשותי מחשב חדש עם מערכת הפעלה חלונות 7 מותקנת.הדיסק הקשיח שברשותי שגודלו 750 GB מכיל מחיצה אחת בלבד C .אני מעוניין לבצע חלוקה מחדש של הדיסק כך שיכיל 3 מחיצות :C שבה יותקנו כל התוכנות ומערכות הההפעלה .D מחיצת נתונים.E מחיצת נתונים.כיצד מבצעים את הנ"ל.תודה1 בינואר 2011 בשעה 14:59 #39692Google
חברקודם כל, לפי דעתי.. לא מומלץ לעשות 3 מחיצות, זה לא תורם לכלום.
2 מחיצות זה די והותר.עכשיו, למה לא 3 מחיצות?מהסיבה הפשוטה, שכונן E יעבוד לך הכי לאט מבין שלוש המחיצות. ואין טעם בזה, כי אם תשים בכונן E קבצים כש-D לא מלא לך, זה יהיה "בזבוז" מהירות.הסבר על קצה המזלג:דמיין שההארד דיסק הוא בעצם דיסק רגיל (כמו זה שמכניסים ל-CDROM).הדיסק מסתובב ועליו יש מחט שקוראת את הנתונים.מערכת ההפעלה מתחילה לכתוב את הנתונים על הצד החיצוני ביותר של הדיסק.עכשיו דמיין שיש שורה אחת של נתונים בהיקף מלא בדיסק.המחט קוראת את כל המידע של הנתונים בסיבוב אחד (נגיד שהיקף הדיסק הוא 20 ס"מ).סיבוב אחד של הדיסק אורך כשניה.. המחט קראה 20 ס"מ מידע בשניה אחת, בסיבוב אחד של הדיסק.עכשיו בוא נמשיך לרשום מידע בדיסק.נפוצץ אותו במידע כך שכולו יהיה מלא.עכשיו המחט קוראת את המידע שנמצא הכי קרוב לאמצע הדיסק (לחור באמצע), שהיקפו הוא 2 ס"מ.סיבוב שלם של הדיסק לוקח שניה, והמחט הצליחה לקרוא רק 2 ס"מ מידע.כדי לקרוא 20 ס"מ מידע הדיסק צריך להסתובב 10 פעמים כדי לקרוא 20 ס"מ מידע.זה אומר שהמערכת תהיה איטי פי 10 אם הדיסק מלא והמערכת קוראת נתונים מסוף הדיסק.עכשיו למה אני מספר לך את כל זה.כונן C יהיה לך מתחילת הדיסק עד 1/3 ממנו והוא יהיה הכי מהיר.D יהיה לך מה 1/3 עד ה 2/3, ומהירותו תהיה בינונית +.E יהיה לך מה-2/3 עד סוף הדיסק והוא יהיה הכי איטי, כי הוא בהיקף הכי קטן של הדיסק.לכן אם תעשה רק 2 מחיצות- C שיהיה לך עד 1/3 הדיסק, הוא יהיה מהיר. ו-D יהיה מה-1/3 עד הסוף.אז רק כשתתחיל למלא את D, הנתונים יגיעו לסוף הדיסק וזה יקרה אחרי הרבה זמן…אם היה E, אז ישר המידע היה נכנס לסוף הדיסק וקריאת נתונים מ E תהיה איטי.ועכשיו לעניינו אנו, יש מספר תוכנות טובות שעושות את החלוקה:Acronis Disk DirectorPartition Magicיש תוכנה חינמית (לא ניסיתי אותה) http://www.fxp.co.il/showthread.php?t=2658925אפשר גם דרך הוינדוס:לחצן ימניל על המחשב שלי -> MANAGEשם יש DISK MANAGMENT.הייתי ממליץ את כונן C לעשות גג 100 ג'יגה בייט, ואת השאר לתת ל-D.Google 2011-01-01 15:21:18 1 בינואר 2011 בשעה 17:10 #396991 בינואר 2011 בשעה 19:45 #39711sagir11
חברעצתך הועילה לי מאד.
אכן השתמשתי בחלונות 7 בפונקציה ניהול דיסק לביצוע החלוקה.המון תודה.2 בינואר 2011 בשעה 17:46 #39740Google
חבראני סקרן לדעת..
כמה מחיצות עשית בסוף? 🙂 (לאחר החפירה שלי).. -
מאתתגובות
מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.