פורום › פורומים › פורום תמיכה בתקלות מחשבים › רשת ביתית windows 7 [בעיה נפתרה]
- This topic has 5 תגובות, 2 משתתפים, and was last updated לפני 14 years, 8 months by
ארז.
-
מאתתגובות
-
7 ביוני 2011 בשעה 00:01 #42820
ארז
חברלחברי הפורום שלום רב.
המון זמן שלא ביקרתי בפורום והוא השתנה ממש לטובה.
יש לי שאלה על משהו לא ברור בהגדרות הרשת של windows 7 החדשה.
בשני המחשבים שלי מותקנת מערכת חלונות 7 בגרסאות שונות, באחד יש גרסת ultimate, והשנייה home premium.הגדרתי רשת ביתית על מנת לשתף קבצים ומדפסות בין שניהם אך אני נתקל בתופעה לא ברורה:
אני מצליח לגשת לקבצים ולהעביר מידע רק מהמחשב עליו יש ultimate למחשב בחדר השני עם home premium אך אם
אני רוצה ללכת בכיוון ההפוך, כלומר להעביר קבצים מהמחשב עם ה home premium למחשב השני עם ה ultimate אני לא מצליח לעשות זאת, הוא נתקע המון זמן כאילו שהוא מחפש את המחשב ברשת ולאחר פרק זמן מסוים של כ 5 דקות ויותר הוא לפעמים כותב שאין גישה למחשב או שאם הוא כן ניגש אז הוא ממש אבל ממש איטי.
מה ששמתי לב שאם אני כן מצליח להעביר קבצים אז המהירות העברה היא כמו המהירות חיבור של האינטרנט שלי שזה 12MB, זה הגיוני?
מקווה שהסברתי את עצמי כמו שצריך.
אם משהו לא ברור אנסה להסביר בצורה אחרת.
בשורה התחתונה אני מצליח להעביר מידע רק ממחשב אחד, למחשב השני אני כלל לא מצליח לבצע העברת נתונים.
בשני המחשבים מוגדרות לי כתובות איי פי סטטיות, כי כשניסיתי מ DHCP אז הרשת הביתית לא עבדה בשום מחשב.
יש לי ראוטר DLINK ישן מדגם DI 524 האם זה קשור?
תודה מראש
ארזitsho 2011-06-07 00:34:43 7 ביוני 2011 בשעה 13:18 #42828itsho
מנהל בפורוםלמהירות העברת המידע ברשת ביתית אין שום קשר למהירות האינטרנט.
אם יש איטיות ברשת – עליך לבודד את הבעיה – לבדוק מחשב אחר מחשב ולראות מאיפה הבעיה מתחילה.
במצב כמו שתיארת (איטיות רק מגישה ממחשב X למחשב Y), סביר מאוד שבמחשב Y יש כנראה חסימה או משהו בדרך שמפריע (ראוטר בעיית לדוגמא).נסה לבדוק גישה בין מחשבים לפי כתובות IP (לדוגמא: 192.168.0.101) ונסה גם לפי שמות (לדוגמא: COMPUTER1).\
האם יש הבדל במהירות ?
האם יש בעיות בגישה לפי אחת השיטות ?אם כן – נסה לרדת לשורש הבעיה.
נ.ב.
המפרט שציינת בחתימה שלך – האם הוא שייך לאחד המחשבים שאתה מדבר עליהם ?
אם כן – 256MB זיכרון זה הרבה מתחת למינימום המומלץ לוינדוס 7…8 ביוני 2011 בשעה 00:31 #42832ארז
חבראני אבדוק ואדווח לך
המפרט שכתוב כאן לא עדכני, יש לי שני מחשבים חדשים לחלוטין.
ההבדל ביניהם זה לאחד יש מעבד I3 ולשני מעבד I5 למשחקים וכרטיס מסך יותר משוכלל
זכרון 4GB לשניהם.אני צריך לעדכן את המפרט
8 ביוני 2011 בשעה 22:00 #42842ארז
חבראוקיי כרגע המצב הוא כזה:
שיניתי הגדרה ברג'יסטרי שמאפשרת לי לגשת למחשב השני בעזרת כתובת איי פי שלו ולשיתוף ADMIN של d$ וגם c$ ורק בצורה הזו אני מצליח לגשת, אם אני מקיש את שם המחשב אני לא מצליח לגשת בצורה תקינה, זה נתקע כל הזמן.אז זו כרגע הבעיה, איך פותרים את התקלה בצורה מלאה?תודה מראש9 ביוני 2011 בשעה 02:20 #42854itsho
מנהל בפורוםראשית, איני ממליץ על שינויים ברג'יסטרי רק לשם תפעול הרשת. ברור שמדובר בבעיה שונה.
שנית, נסה את התוכנה loot@lan לבדיקה וזיהוי כל ההתקנים שברשת שלך
שלישית, אם הIP סטטי, ודא כי הSUBNET זהה בשני המחשבים !.9 ביוני 2011 בשעה 11:30 #42861ארז
חבראוקיי לאחר ישיבה בצ'אט עם משתמש blue wolf שאמר לי לשנות מס' רב של הגדרות אבטחה ושיתוף והרשאות כולל ביטול פרוטוקול IP V6 בשני המחשבים וביצוע RESTART לשניהם נראה כי התקלה נפתרה באופן מלא.
תודה רבה לו ולכל שאר חברי הפורום הזה.

-
מאתתגובות
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.