המחשב כבה מאליו

מוצגות 7 תגובות – 1 עד 7 (מתוך 7 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    פנחס10
    חבר

זה זמן רב, שהמחשב שלי כבה מאליו ולאחר זמן מתניע מחדש. שללתי בעיה בספק הכוח; וירוסים למיניהם; דיסק קשיח ועוד תקלות נפוצות.
    שמתי לב, באמצעות תוכנה המיועדת לכך, שהמעבד מתחמם, ומהירות המאוורר אינה מספיקה כדי לקרר אותו (פחות מ-1000 סל"ד). החלפתי את המאוורר לחדש, ולתומי סברתי שפתרתי את הבעיה, אך המאוורר החדש נותן לי בדיוק את אותם הביצועים, והמחשב בדרכו הישנה הולך לו, כבה, ולאחר זמן מפעיל עצמו מחדש. המסקנה החדשה שלי היא, שחיישן החום של המעבד, שאינני יודע היכן הוא מותקן, כנראה מזייף, ומורה למאוורר להסתובב במהירות נמוכה שאינה מספקת כדי למנוע את חימומו. איך אני פותר את הבעיה?
    הרבה הרבה תודה מראש.

F-15
    חבר

המחשב בפנים נקי מאבק?

אברהם
    חבר

[QUOTE=פנחס10]החלפתי את המאוורר לחדש, ולתומי סברתי שפתרתי את הבעיה, אך המאוורר החדש נותן לי בדיוק את אותם הביצועים

[/QUOTE]

דילגת על שלב קריטי. משחה טרמית מרחת?
    חובה למרוח משחה טרמית במקום הממשק של המעבד והמאוורר.
    פנחס10
    חבר
    פנחס10
    חבר

סליחה מכל מי שניסה לעזור לי ולא הגבתי בזמן.
    ניקיתי את המחשב מאבק, וגם המשחה התרמית נמצאת במקומה, אך התקלה לדעתי מתמקדת, בחיישן החום. המעבד מתחמם, והמאוורר – גם החדש וגם הישן – לא מתרגמים את החום של המעבד למהירות הנדרשת למאוורר כדי לקררו. המאוורר מסתובב לו במהירות של כ-1000 סל"ד, במקום ה-3000 הנדרשים בתנאים כאלו. לכן שאלתי אם תיתכן אפשרות של תקלה בחיישן לבדו, כך שאיננו מעביר את הנתונים הנכונים של החום למאוורר.

zarli12
    חבר

יתכן והלך לך הלוח אם

אבי לוי
    מנהל בפורום

אכן משחה טרמית היא קריטית.

יש למרוח שכבה דקה מאד ואחידה על המעבד ולנקות היטב עם אלכוהול את המשטחים לפני המריחה.
    ע"י שימוש בתוכנת SPEEDFAN תוכל לקבל אינדיקציה על תפקוד החיישנים ולשלוט במהירות המאווררים.
    במקביל כדאי לבדוק בביוס תחת הגדרות מתקדמות, באם סל"ד המאווררים אינו מוגבל.
    בהצלחה !

Rush2014-05-04 10:50:26

מוצגות 7 תגובות – 1 עד 7 (מתוך 7 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.