פורום › פורומים › פורום תמיכה בתקלות מחשבים › קפיצות בנגנים.
- This topic has 21 תגובות, 4 משתתפים, and was last updated לפני 16 years, 11 months by
בן.
-
מאתתגובות
-
30 ביוני 2008 בשעה 23:16 #5892
didi
חברשלום לכולם.
יש לי windows media player 11 והבעיה היא שמדי פעם יש לי קפיצות בשירים ובסרטים. הקפיצות הן קטנות וכמעט לא מורגשות אבל זה מטריף אותי. בגלל שהבעיה חוזרת על עצמה גם כשאני מנגן ב bsplayer הייתי בטוח שזו בעיה של מקודדים והורדתי את חבילת המקודדים החדשה ביותר של klite אבל הבעיה לא נפתרה ולדעתי גם החריפה, ז"א שהקפיצות תכופות יותר.
אם למישהו יש רעיון מה יכולה להיות הבעיה אני אשמח לשמוע.
תודה.
didi.1 ביולי 2008 בשעה 00:07 #5893אבי לוי
מנהל בפורוםנסה לסגור את כל התוכניות שפועלות ברקע.
תופעה זאת מתרחשת בסבירות גבוהה כאשר יש עומס על המעבד.
אם עדיין אתה נתקל בבעיה, נסה להתקין את נגן VLC ולבדוק.
1 ביולי 2008 בשעה 00:14 #5894didi
חברחחח ידעתי שאתה תענה ראשון (הניחוש השני שלי היה blue wolf).
אין תוכניות שפועלות ברקע, אני אנסה את ה-VLC אבל זה לא מוזר שיש את אותה בעיה עם שתי תוכנות שונות? מה זה יכול להיות חוץ ממקודדים כששום דבר אחק לא פועל ברקע?
1 ביולי 2008 בשעה 00:25 #5895יניב
מנהל בפורוםמה קורה ביוזר אחר במחשב?
ממתי זה התחיל? ניסית שחזור מערכת?
ניסיתי להסיר את כל המקודים ואת הדרייבר של כרטיס הקול ולהתקין אותו מחדש?
בדקת על רמקולים אחרים?
1 ביולי 2008 בשעה 00:30 #5896אבי לוי
מנהל בפורום[QUOTE=didi]
חחח ידעתי שאתה תענה ראשון (הניחוש השני שלי היה blue wolf).
[/QUOTE]
בימים אלה אני חורש את הרשת ולאו דווקא בנושא התמיכה פה. זה על הדרך…
לשאלתך, אם הקבצים תקינים יש לתלות את הקפיצות \ קיפאונות \ הפרעות בעומס על המעבד כתוצאה של טיפול במקביל לצפייה באפליקציות אחרות שדורשות משאבים.
WMP הוא יחסית כבד לעומת נגנים אחרים. שימוש בנגן קליל ויעיל כדוגמאת VLC אמורה לספק מענה הולם בנסיבות האלה.
1 ביולי 2008 בשעה 00:38 #5897didi
חבראז ככה:
גם בVLC יש קפיצות.
וגם ביוזר השני על המחשב זה קורה (כרגע בדקתי).
זה קורה כבר תקופה די ארוכה, פשוט זה לא כזה קריטי, הקפיצות בקושי מורגשות פשוט אני שומע המון מוסיקה אז זה קצת מציק לי.
לא ניסיתי שיחזור מערכת זה היה נראה לי צעד קיצוני. עכשיו זה כבר לא אפקטיבי כי אני לא יודע כמה לחזור אחורה.הסרתי את המקודדים והתקנתי מחדש, אבל לא את הדרייבר של הכרטיס קול. יש לי 4 רמקולים (לא אותו סט) שומעים את הקפיצות בארבעתם.
הקבצים שאני מפעיל מאוחסנים על כונן חיצוני (WD 320 GIGA) יכול להיות שזה נובע מתקלה מסויימת בכונן? הכונן מחובר דרך usb.
אני אנסה להסיר וולהתקין מחדש את הדרייבר של כרטיס הקול ואח"כ (בעצם לפני זה) אני אנסה לבדוק אם אני משמיע שיר מההארד דיסק הפנימי גם יש לי קפיצות.
צפו לעידכונים ותודה על העזרה.
1 ביולי 2008 בשעה 01:56 #5898אבי לוי
מנהל בפורוםבנסיבות האלה נראה שהתקלה לא נגרמת ע"י הגורמים שהזכרתי.
לפני הסרה והתקנה של הדרייבר, נסה לבדוק את החיבורים של התקני הקול.
למיטב זיכרוני מדובר במחשב נייח.
פתח את לוח הבקרה של התקן הקול שלך ועבור על כל ההגדרות שם.
וודא שיציאת הסאונד מותאמת לשקע היציאה הנכון. חפש כל דבר שקשור בהשפעה על איכות הסאונד. נסה לשחזר את כל ההגדרות לברירת מחדל. התקנה חוזרת של הדרייבר תגרום לכך, אך תשאיר זאת למוצא אחרון.
נסה להציץ בגב המארז ולבדוק את תקע \ שקע יציאת הסאונד. בדוק אם החיבור שם יציב ולא רופף. בדוק שהתקע נמצא בשקע המתאים (בדר"כ הירוק)
אם יש לך כ. קול נפרד, תבדוק בתשומת לב שהוא נמצא ויושב היטב במקומו.
בבדיקה לנגן קובץ מדיה ישירות מהכונן הקשיח הפנימי, שללת אפשרות של תקלות שנגרמות בעקבות שימוש בהתקן איחסון חיצוני.
אלה התרחישים שאני יודע, שעלולים לגרום לתקלה הזאת.
1 ביולי 2008 בשעה 11:28 #5906didi
חבראז ככה, הכול מחובר כמו שצריך. באמת מזמן האחרון כל פעם שאני מדליק את המחשב הוא מעלה לי את החלון של זיהוי רמקול/מיקרופון וכשאני מסמן מה מחובר (למשל הוא שואל: מה מחובר לשקע הירוק?) הוא כותב לי הרמקולים שלך מחוברים נכון.
יש לי מפצל בגב המארז שמחוברים אליו מצד אחד תקע של אוזניות ומצד שני מאריך שאליו מחובר מפצל נוסף שאליו מחוברים שני סטים של רמקולים. החיבורים נראים יציבים. יכול להיות שכ"כ הרבה חיבורים יוצרים את הבעיה?
1 ביולי 2008 בשעה 12:09 #5907אבי לוי
מנהל בפורום[QUOTE=didi]
באמת מזמן האחרון כל פעם שאני מדליק את המחשב הוא מעלה לי את החלון של זיהוי רמקול/מיקרופון וכשאני מסמן מה מחובר (למשל הוא שואל: מה מחובר לשקע הירוק?) הוא כותב לי הרמקולים שלך מחוברים נכון.
[/QUOTE]
סיכוי טוב שזו הסיבה שגורמת לתקלה.
משהוא שם אינו מוגדר נכון. יש צורך להגדיר נכון את כל היציאות.
ברגע שלא תקבל יותר את ההודעה בעליית המחשב, סיכוי טוב שפתרת את התקלה.
1 ביולי 2008 בשעה 12:24 #5908didi
חבראיך אני מגדיר את הכול? הרי הוא אומר לי שזה מחובר כמו שצריך. (זה אפילו נחמד, זה כמו חידון כל פעם שאני מעלה את המחשב. ואני תמיד צודק!!!)
ועל הדרך אם אתה כבר עונה לי על זה, אם אני רוצה להעלות לכאן הודעת שגיאה נגיד או משהו מהמסך, איך אני עושה את זה? (להעתיק מהמסך).
תודה.
1 ביולי 2008 בשעה 14:01 #5909אבי לוי
מנהל בפורוםזו היא בדיוק הבעיה בחיפוש אחר הגדרות שגויות.
אתה לא יודע מה אתה מחפש , עד שאתה נתקל בזה.
קיימים סוגים רבים של התקני קול עם תפריטים מגוונים ושונים.
באופן אישי , אני עובר לשונית אחר לשונית ובודק בקפידה מה מסומן ומה מוגדר שם.
לדעתי אם אתה מקבל את החלון הזה בכל עלייה של המחשב, משהוא אינו תקין.
יש באפשרותך לצלם מסך ולהעלות לכאן. או לשלוח לי במייל.
במקרה שלך, נראה לי הרבה יותר פשוט להסיר את הדרייבר הסרה מוחלטת.
לנתק את המפצל ולחבר ישירות רק את זוג הרמקולים של המחשב.
אתחל את המחשב לאחר ההסרה ובדוק אם אפשר את איכות הצליל.
אם לא הצלחת, תתקין שוב את הדרייבר ואל תשנה כלום בהגדרות שלו.
נסה לבדוק שוב. אם בכל זאת התקלה חוזרת, יש לתלות זאת בכשל בהתקן החומרה או בהגדרות ברירת מחדל שגויות.
1 ביולי 2008 בשעה 15:49 #5912didi
חברזו בדיוק השאלה שלי, איך אני מצלם את המסך? אני לוחץ על print screen? ואז איפה אני מוצא את מה שצולם?
1 ביולי 2008 בשעה 20:56 #5924אבי לוי
מנהל בפורוםהנה המדריך:
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp? forum=99&a=53750&c=5829&sc=0&ssc=0
1 ביולי 2008 בשעה 23:23 #5933didi
חברתודה, אבל כבר הצלחתי ללמוד את זה לבד (מאותו קישור ד"א).
דבר נוסף בקשר לבעיה בסאונד, כשאני שומע מוסיקה או צופה בסרטים באינטרנט למשל ב myspace או ב youtube אין קפיצות ותקלות… זה עוזר לסווג את התקלה טוב יותר?
1 ביולי 2008 בשעה 23:59 #5935בן
חברברשותך Rush
אני רוצה שתעשה בדיקת מערכת
לך להתחל – הפעלה – תרשום DXDIAG
תעשה שם בדיקות לכל הלשוניות למעלה – בדוק גם שכתוב למטה שלא נמצאו בעיות
בקול – אני רוצה שתוריד את רמת האצה לנמוך יותר
בהצלחה
בן
-
מאתתגובות
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.