פורום › פורומים › פורום תמיכה בתקלות מחשבים › מחשב נדלק חשמלית אך לא עולה כלום על המסך ואין את הצפצוף הרגיל שתמיד יש
- This topic has תגובה 1, משתתף 1, and was last updated לפני 6 years, 10 months by
תמר.
-
מאתתגובות
-
22 ביולי 2018 בשעה 23:38 #59454
תמר
חברשלום,
יש לי לוח אם של GIGABYTE מ-2008 AM2 socket שעד לא מזמן עבד מצויין תחת תחזוקה שוטפת. אותם החלקים שקניתי איתו בזמנו עדיין בשימוש (הRAM, כרטיס המסך, כונן IDE). אני מקפידה לנקות כל כמה זמן אבק ומחדשת מריחה של חומר תרמי למעבד.
זה התחיל בזה שלפני כמה ימים הלך כרטיס הקול המובנה של לוח האם (לא עזרו הסרות והתקנות מחדש של הדרייבר/בדיקה עם אוזניות או רמקולים אחרים). לאחר בדיקה יסודית עם אוזניות ראיתי שניתן לשמוע צלילים אך בווליום כמעט אפסי ובאיכות שמע ירודה ביותר. בvolume mixer ראיתי תזוזה של הברים הירוקים כאשר הפעלתי מוזיקה או כשהיו צלילי מערכת של ווינדוס וכל הברים היו על מקסימום ווליום. בכל מקרה החלטתי לנסות לחבר כרטיס קול ישן שהיה לי santa cruz turtle beach בחיבור PCI. הבעיה הייתה שלכרטיס קול הזה לא היה דרייבר לווינדוס 7 32 bit. קראתי שלהרבה הוא כן עבד בגירסה זו של ווינדוס עם דרייבר של כרטיס הקול הזה שהיה מיועד לXP. ניסיתי להתקין אותו אך ללא תוצאה וכרטיס הקול לא עבד. יש לציין שבבדיקה במנהל ההתקנים המחשב לא זיהה חומרתית כלל את כרטיס הקול. אז הסרתי את הדרייבר, עשיתי ריסטארט אך כלום לא עלה ולא הופיע על המסך והמחשב לא עשה את הצליל הרגיל היחיד שהוא עושה ברגע שאני מדליקה אותו. יש זרם חשמלי, המאווררים כולם פועלים חוץ מזה של המעבד שמתחיל לעבוד, מפסיק, ולא חוזר לעבוד, ובנוסף יש גם צליל של שלושה תיקים כאלה (לא צפצופים) ואז שקט. יש חשמל אבל הBIOS לא עולה. כל פעם שאני עושה ריסטארט שוב יש שלושה תיקים וזהו. הסרתי את כרטיס הקול הישן, השארתי רק כרטיס RAM אחד מחובר, ניתקתי את העכבר המקלדת והכרטיס האלחוטי – לא עזר. ניסיתי בלי הכרטיס מסך – לא עזר. ניתקתי את הכונן הקשיח (IDE) – לא עזר. בדקתי תקינות חיבורים ללוח אם והכל היה מחובר כמו שצריך ונקי מאבק. החלטתי להוציא את גוף הקירור של המעבד לראות אם צריך לחדש חומר תרמי. כשניסיתי להוציא אותו לאחר הוצאת ברגים וכו', גיליתי שהוא היה ממש דבוק למעבד והייתי צריכה למשוך אותו כדי להוציא אותו. ראיתי שהסיבה להידבקות הייתה החומר התרמי ושגוף הקירור והמעבד ממש רתחו מחום. ניקיתי הכל מאבק, הוצאתי עם אלכוהול את החומר התרמי הישן מהמעבד וגוף הקירור ומרחתי חדש של arctic silver – חיברתי הכל מחדש ולא עזר כלום. מה זה יכול להיות ואיך פותרים?
יכול להיות שחיבור הPCI שאליו חיברתי את כרטיס הקול קיצר את לוח האם? זאת הייתה הפעם הראשונה שהשתמשתי בחיבור הPCI הזה מאז שקניתי את המחשב.
תודה.
24 ביולי 2018 בשעה 18:33 #59457תמר
חברהבעיה נפתרה על ידי hard reset – לביוס.
בעיית הקול עדיין ישנה. נשללה בעיית תוכנה לגמרי אחרי שניסיתי לבדוק את מצב הסאונד ב- ubuntus live cd – שם הייתה אותה התופעה גם בהגדרה של יותר מ-100% ווליום.
האם יש המלצות לכרטיס קול חלופי? עדיף חיצוני או פנימי? יש לי מערכת של 5.1 וכן חשובה לי איכות הסאונד.
תודה!
-
מאתתגובות
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.