מחשב ישן – איטי

מוצגות 12 תגובות – 16 עד 27 (מתוך 27 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    הילה
    חבר

שלום,

זה מה שכתוב לי : 16MX64E-133.8MX8

אז זה הדגם המדוייק בעצם?

מה להגיד בחנות כדי שיתנו לי כרטיס מתאים שיהייה בדיוק אותו דבר?

תודה !

ליאור
    חבר

היי הילה

אני חושב שאת מסתכלת במקום הלא נכון כיוון שזה לא מוכר לי. שם של זיכרון זה:

SDRAM

DDR 400

משהו בסיגנון הזה אני מאמין שבמקרה שלך זה SDRAM כיוון שזה זיכרון ישן. תקשיבי אני טכנאי מחשבים ויש לי כמה חלקי חילוף אם תצליחי להבין איזה זיכרון יש לך ויהייה לי אני אוכל לשלוח לך בדואר ללא תשלום כמובן, כיוון שזכרונות ישנים די יקרים וחבל לשלם סכום כזה. אני מקווה רק שיש לי את הדגם שאת תצטרכי. תנסי להוריד את התוכנה Everest home edition שמופיעה באתר הזה למעלה בלינק בשם "תוכנות" ואז תחפשי את הזיכרון. אם זה לא יעזור אז תסתכלי בתוכנה על Main board ושם רשום באיזה זיכרון הלוח אם תומך למשל:

Support SDRAM SLOT משהו כזה. מקווה שעזרתי. בהצלחה!!! lior1232011-01-23 10:53:44

אבי לוי
    מנהל בפורום

התאמת זיכרון פיזי והרכבתו צריכה להתבצע ע"י גורם מוסמך.

כדאי מאד לתת לטכנאי או גורם מהימן לבצע את השדרוג עבורך.
    מניסיוני קיימיים זכרונות של חברת קינגסטון אשר תומכים לוחות אם ישנים.
    מעבר להגדלת הזיכרון הפיזי, המעבד שלך חלש מאד ביחס לדרישת הביצועים העכשווית.
    איני יודע באם הוספת 2 גיגה, הדבר ישפר פלאים את ביצועי המחשב הזה.
    את אמורה לקבל שיפור מסויים, אך המעבד עדיין חלש.
    באם תחליטי לשדרג, קחי בחשבון שיש להוריד את כל התוכניות הלא נחוצות מאתחול
    ויש להמנע מלהתקין עליו אפליקציות נוספות.
    תייעדי אותו אך ורק לגלישה ברשת ולשימוש של מדייה.

הילה
    חבר

ערב טוב,

בדקתי שוב בעזרת התוכנה pc wizard וזה מה שהיה כתוב :

physical memory       256MB    1X256SDRAM

אשמח לדעת אם הפעם זה אכן סוג הזכרון וזה מה שעלי לבקש?

ל- Rush,

ניסיתי למחוק קבצים לא נחוצים ותוכנות ישנות שאין בהן שימוש.

כיום המחשב משמש בעיקר לבדיקת דואר באאוטלוק אקספרס וגלישה באינטרנט לפייסבוק (לא למשחקים, רק קריאה וכתיבת סטטוסים מדי פעם) ובדיקת חשבונות הבנק וכרטיסי האשראי.

אני מקווה שהוספת הזכרון תשפר לפחות במשהו את המצב.

תודה לכולם!

ליאור
    חבר

יש הרבה אמת בכך שאם המעבד ישן שדרוג זיכרון שגם ישן לא יעזור הרבה. אבל זה הכל יחסי, זה תלוי מה את מפעילה במחשב וכו'. לצרכים שלך יש מצב שזה יספיק.

קודם כל זה נתון להחלטתך בלבד האם את רוצה לרכוש זיכרון ולהרכיב אותו בעצמך.

האמת שטכנאי יעלה לך רק להזמין אותו עוד לפני שהוא דפק בדלת זה 150 ש"ח + הזיכרון 150-200 ש"ח זה כבר 300 ש"ח פלוס כמה שיקח על ההרכבה. זה לא הכי כדאי. אז אם את חושבת שאת מסוגלת להרכיב את הזיכרון ואני לא לוקח אחריות אבל מאמין שאת מסוגלת אז כן תתקשרי ותזמיני את הדגם שרשמת פה רק תשאלי האם יש במקום 256 ראם יותר מזה למשל: 512 ראם מאותו סוג זיכרון או אפילו 1 ג'יגה למרות שלא נראה לי שיש.ולפי התוכנה תרשמי את דגם הלוח אם שיש לך ותשאלי אותו האם הלוח תומך בזיכרון הזה שאת רוכשת זה מאד חשוב.ומפה להשים את הזיכרון אני יסביר לך אם תרצי זה מאד פשוט רק דורש קצת זהירות ומעט סבלנות. בכל מקרה לבנתיים התוכניות שרצות בזמן אמת על זיכרון הראם ומאטות את המחשב: ICQ'MESSENGER'SKYPE ועוד מהסוג הזה.

בהצלחהlior1232011-01-24 08:35:04

הילה
    חבר

לליאור,

אתה מתכוון שהאייסיקיו/מסנג'ר/סקייפ לא יעלו עם הפעלת המחשב ?

הן לא. ביטלתי את זה אז זה בסדר נכון?

תודה.

ליאור
    חבר

כן זה מצויין מפני שאלו תוכנות שכאשר הם מופעלות הם מאד מקשות על המחשב לפעלול בצורה סבירה כיוון שהם גוזלות מהירות ומקום בזיכרון הזמני. במחשבים חדשים זה פחות קריטי כיוון שהם די חזקים. תלחצי על Ctrl+ALT+DELETE ביחד ואז יפתח לך חלון ובו רשומות התוכנות שעובדות במחשב בזמן אמת ותראי מזה כל תוכנה וכמה היא גוזלת מהזיכרון וכך תפחיתי גזילת מהירות מהמחשב על ידי הורדת תוכנות שלא צריך אותם. תבררי בגוגל מזאת כל תוכנה ותמחקי דרך לוח הבקרה, הסרה או התקנה של תוכנות.חשוב מאד: אל תמחקי תוכנות שרשומות כסיסטם ותוכנות שאת לא מבינה מה הם עושות אחרת המערכת הפעלה עלולה לקרוס.

הילה
    חבר

תודה ליאור 🙂

אני רואה שכשהמחשב עולה עולה גם התוכנה של nokia suite (או איך שכותבים את זה)

האם אפשר לבטל גם אותה שלא תפעל כשהמחשב עולה?

hilla2011-01-25 12:36:32

ליאור
    חבר

היי הילה:-)

בהגדרות של התוכנה יש אופציה כזאת כמו למשל במסנגר והסקייפ שאפשר להגדיר דרך ההגדרות של התוכנה "הפעל תוכנה בעלייה של מערכת ההפעלה" משהו בסגנון הזה.

את יכולה להנות מתוכנות כמו סקייפ, מסנג'ר וכל אלו כל עוד תקבעי בהגדרות שלהם שלא יעלו כאשר המערכת הפעלה עולה וכך הם "ישבו" על הזיכרון הזמני רק כאשר תחליטי להפעיל אותם ולהשתמש בהם. כך את שולטת מה כן יעלה במחשב ומה לא יעלה.

יש אופציה גם לשלוט בדברים ברמה עמוקה הרבה יותר כמו איך המערכת הפעלה תראה כדי לא לצרוך המון כוחות מהמחשב של גרפיקה וכך הוא מהיר יותר וביטול שירותים. הנה לך כמה טיפים נחמדים שבמקרה של המחשב שלך זה יתן לו איך אומרים אוויר לנשימה כי זה לא ידרוש ממנו המון. כאשר המחשב עולה ישנם המון שירותים ותוכניות שעולות. נע בעשרות ויותר. תנסי את זה אולי זה יפתיע אותך שהוא לא נראה כל כך טוב כי זה מוריד את הגרפיקה היפה לקלאסית של ווינדווס אבל משפר מהירות בצורה משמעותית:

ישנה אפשרות להפעיל את מערכת ההפעלה שתוגדר בצורה הקלאסית שלה וכך היא מורידה מהמחשב את העומס של הגרפיקה שמאד מאד מקשה על המחשב, כרטיס מסך, מעבד, זכרונות וכו' שלא לדבר על המסך אם הוא ישן. לי יש ווינדווס 7 אז אני לא בטוח אבל אני חושב שזה מקש ימיני על המחשב שלי, מאפיינים, ביצועים, הגדרות, ואז את מסמנת את "הגדר לביצועים הטובים ביותר" משהו כזה. תתני למחשב כמה שניות ואז הוא משנה את המראה ומנטב לביצועים טובים יותר.

אם תרצי להעמיק יותר בביטול שירותים כדי לבטל דרישה מהמחשב להתאמץ עוד אפשר להגיע פה עד לרמות של דקויות שהמחשב יעשה כל מה שאת תדרשי ממנו ושלא תדרשי ממנו אך לא מומלץ לכל אחד, צריך להבין בזה מעט אך אם זה מעניין אותך ואת לא חוששת רק תגידי.

בהצלחהlior1232011-01-26 11:12:06

הילה
    חבר

תודה ליאור.

עשיתי את הפעולות שהצעת והורדתי את הגרפיקה. הורגש שיפור קל 🙂

ליאור
    חבר

היי הילה אני עובר מידי פעם באתר אגורה כדי למצוא חלפים בשביל אנשים שאני מתקן להם את המחשבים ונתקלתי בזיכרון אני כמעט בטוח שזה הזיכרון שאת צריכה אז הנה קישור אם את מעוניינת תצרי איתו קשר מקסימום תשלמי משלוח:

http://www.agora.co.il/toGet.asp?takeCity=%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%9D+%D7%95%D7%99%D7%94%D7%95%D7%93%D7%94&category=1&subcategory=10001&condition=&tags=%5B%D7%9B%D7%9C+%D7%94%D7%97%D7%A4%D7%A6%D7%99%D7%9D+%D7%91%D7%90%D7%96%D7%95%D7%A8%5D&x=13&y=8&dealStatus=1&dealType=1&iseek=10001&searchType=subCategory&submitValue=

איפה שרשום 2 מחשבים ישנים יש שם זיכרון SDRAM 256 רב הסיכויים שזה מה שאתה צריכה.כמובן שעדיף מבניהם את ה-256 אבל אם אפשר את שניהם עוד יותר טוב.

בהצלחהlior1232011-01-27 08:27:52

הילה
    חבר

תודה ליאור,

אני בבירורים עם מישהו מהעבודה שיכול להשיג לי כרטיס בדרום כי זה יותר נוח לי ואם לא , אני אנסה מה שהצעת.

מוצגות 12 תגובות – 16 עד 27 (מתוך 27 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.