התגובות שלי בפורום

מוצגות 12 תגובות – 1 עד 12 (מתוך 12 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • בתגובה ל: sndvol32 [בעיה נפתרה] #28130
    הילה
    חבר

היי,

אין לי מושג מה זה הקשקוש הזה שנכתב שם… לא ניסיתי לכתוב אותו…
    רק רציתי לרשום "תודה". לאות – תודה זה עובד.

ואם גם בהודעה הזו יכתבו כל מיני שטויות… תתעלם
    < id="gwProxy" ="">< ="jsCall();" id="jsProxy" ="">

בתגובה ל: sndvol32 [בעיה נפתרה] #28093
    הילה
    חבר

תודה.< id="gwProxy" ="">< ="jsCall();" id="jsProxy" ="">

בתגובה ל: "נעלם" זיכרון מדיסק קשיח -לנובו- [בעיה נפתרה] #13911
    הילה
    חבר

עדכון אחרון – זה סיים. יש לי 90 G פנויים בחזרה

בתגובה ל: "נעלם" זיכרון מדיסק קשיח -לנובו- [בעיה נפתרה] #13910
    הילה
    חבר

ניסיתי למחוק את כולם יחד אתמול וזה רק תקע לי את המחשב.
    אז היום ניסיתי למחוק רק אחד ועקבתי אחרי מה שקורה לגדלים של כונן C.
    המקום הפנוי מתחיל לרדת. משמע – התוכנה מעתיקה את הגיבוי לכונן לפני שהיא יכולה למחוק אותו! ולכן גם הרבה אנשים שם רשמו שהם מקבלים הודעה שאין להם מקום.
    התחלתי למחוק דברים מהמחשב (דברים שהעברתי למחשב אחר כדי שאם יקרה משהו ל HD בזמן הטיפול יהיה להם גיבוי) ושוב התחלתי למחוק גיבוי אחד מה R&R. ובאמת הכונן התחיל להתמלא ואז להתרוקן.
    ואז ראיתי את ההודעה שלך – אז עכשיו אני מנסה למחוק את כולם שוב, בינתיים נראה מבטיח. יש לי כבר 70 G פנויים בכונן!!!!
    רק חבל שעשיתי את זה אחרי שכבר מחקתי כמה דברים ותוכנות.. לא נורא עם זה כבר נסתדר!

הסבר למי שמעוניין להבין – חברת לנובו החליטה שלמחשבים שלה היא תתן כמה תוכנות שאמורות לסייעי לך. התוכנות האלו לא קיימות במערכת ההפעלה שלך (באמת! קראתי את המדריכים – כדי להגיע לתוכנות צריך לאתחל את המחשב וללחוץ על F11 – כלומר – לא להגיע בכלל למערכת ההפעלה) ואז בין התוכנות יש תוכנה שמגבה לך את המחשב לאיזה מקום בHD שהיא מכירה (אבל מערכת ההפעלה שלך לא מכירה).
    וכדי למחוק את הקבצים האלו – זה חייב להעשות דרך התוכנה. היא צריכה לייבא אותם למערכת ההפעלה שלך (ככל הנראה) ואז היא מוחקת אותם.

אני חייבת לציין – אני מבינה במחשבים. כשאני קיבלתי את המחשב והתוכנה הזו של לנובו רצתה שיתנו לה הגדרות – ידעתי בדיוק איך לגרום לה לא לגבות סתם דברים, לוודא שהגיבוי ירוץ אך ורק אחרי שאני מאשרת לו (הוא מבקש סיסמה כל פעם לפני ריצה). אבל לא תיארתי לעצמי שהקבצי גיבוי לא יהיו זמינים לי!
    אני לא רוצה לחשוב מה קורה עם בן אדם שלא מבין בזה ורושם הרבה OK עד סוף התהליך. הוא נתקע עם גיבוי שבועי שרץ מתי שמתחשק לו והוא לא מודע לזה.
    אני את הגיבויים האלו הפסקתי כבר בינואר 2008. כלומר יש לי סה"כ 5 גיבויים שעשיתי במחשבה שאני אזדקק להם. לא ידעתי שהם תופסים כך נפח כי לא היה לי יכולת לראות אותם, ובזמנו שאר הכונן היה יחסית ריק אז לא הייתי מודעת לחומרת הנושא.

בכל מקרה – מייל ארוך מאוד – אבל זה רק כדי למצא את הכל.
    זהו – תם ונשלם.
    תודה רבה סוניק שלא התייאשת.
    ותודה לכולם!!!

בתגובה ל: "נעלם" זיכרון מדיסק קשיח -לנובו- [בעיה נפתרה] #13891
    הילה
    חבר

נכון שזה תודה לסוניק, אבל זו גם תודה גדולה לכל מי שניסה ושבר את הראש שלו על התקלה – תודה חבר'ה!!

בתגובה ל: "נעלם" זיכרון מדיסק קשיח -לנובו- [בעיה נפתרה] #13890
    הילה
    חבר

טוב, אז סוניק כנראה עלה על הבעיה. זה הקישור. http://blog.keeme.net/archives/1.

גיבויים שהתוכנה של לנובו עושה ושומרת באיזה מקום סופר סודי, כיאני לא מצליחה לגלות איפה התיקיה עם הגיבויים האלו.
    מה שכן – שלא תחשבו שזה כזה פשוט למחוק אותם – התוכנה רצה שעות כשהיא אומרת "תמתין אני מוחקת את הגיבוי" ולא עושה כלום!
    אז אני אמשיך לנסות ולמחוק אותם. אבל זה כנראה זה כי ספרתי את הכמות מידע שיש בגיבויים זה נראה כמו מעל 70 G, משמע שזה לא מה שאני סופרת ב 50 G בכונן C.

אז תודה רבה סוניק!!!
    ואם מישהו מכיר את ה R&R  של לנובו, ויודע איך אפשר למחוק את הגיבויים – אני אשמח .
    ביי

בתגובה ל: "נעלם" זיכרון מדיסק קשיח -לנובו- [בעיה נפתרה] #13828
    הילה
    חבר

היי זאב.
    תודה.
    אבל… דבר ראשון – לאורך כל ההודעות שלי אני משנה את הגדלים של המקום – פשוט כי אני במקביל גם מוחקת כל מיני דברים… אז תתעלמו בבקשה מהשינויים הקטנים.

דבר שני – זו לא הבעיה. קניתי כונן של 160 גיגה. המערכת מזהה אותו כ 144 גיגה, וזה בסדר גמור מבחינתי כי כמו שאתה רושם, גיגה זה לא באמת גיגה, ואף אחד בפרסום לא מתחיל לרשום לך בכפולות של 1024.
    הבעיה היא שלא "הלכו" 6%. הלכו יותר מ 50%. ככה שזה לא בגלל ספירה שטועה קצת.

הכונן אומר אני יכול להכיל 144 גיגה. וכרגע יש לי בערך 13 גיגה מקום פנוי. משמע יש לי 131 גיגה תפוסים.
    אם אתה סופר את המידע על הדיסק ובודק כמה מקום הוא תופס אתה מקבל שהוא תופס בערך 50 גיגה.
    ככה שלמעשה יש איפשהו במחשב 81 גיגה שהמחשב "החליט" שהם תפוסים, אבל הם לא.

עדכון נוסף – הרצתי את ה MBMA… זו לא תולעת. לצערי!
    ה MHDD זה השלב האחרון אני מבינה, ואני מתחילה לחשוב שאולי כדאי לוותר עליו ולהתווכח עם המעבדה שיפתרו את זה בעצמם. מצד שני… אין לי זמן להריץ את ה MHDD אז להתווכח עם המעבדה…
    אם למישהו יש איזשהו רעיון  – אני אשמח

בתגובה ל: "נעלם" זיכרון מדיסק קשיח -לנובו- [בעיה נפתרה] #13812
    הילה
    חבר

שלום שלום שוב,

הנה עדכון קל,
    עשיתי גיבוי והתחלתי לעשות דברים – הורדתי Norton system works. הרצתי את ה diskdoctor. לא הועיל. לא הראה כלום.
    הלכתי להסבר שנתתם פה בפורום על תוכנות לבדיקת הדיסק הקשיח – הרצתי את chkdsk של הוינדוז. הרצתי את זה במצב של תיקון בעיות, אני לא יודעת אם הוא גילה משהו כי לא מצאתי את הדו"ח של זה (מישהו יודע לאן הולך הלוג?) אבל אם הוא תיקן בעיות אחלה, את הבעיה שלי הוא לא תיקן.
    היום בלילה אני יריץ את MBAM. (אני כבר כל כך מיואשת שאני כבר מתחילה לקוות שזו תולעת או משהו כזה…)
    ומה נשאר – MHDD, קראתי עליה בחומרים שפרסתם כאן. מפחיד אותי קצת. אז הנה כמה שאלות מקדימות –
    1. רשום שם שיש להעלות את התוכנה כדיסק BOOT, איך אני צורבת אותה ככה על הדיסק? או שאוטומט אם הדיסק יהיה בפנים המחשב יזהה את זה כדיסק ההפעלה? או שאני צריכה לשנות לו בביוס את ההגדרה קודם?
    2. רשום שכדי לתקן היא מוחקת את כל מה שיש בהארד דיסק, אז אחר כך – לא תהיה לי מערכת הפעלה על המחשב נכון? אני צריכה לדאוג שיהיה לי את הדיסק התקנה איתי.
    מישהו יודע איך בדיוק זה עובד היום – כי אני לא קיבלתי את הדיסק התקנה יחד עם המחשב, אמרו לי שזה לפי קוד או משהו כזה. זה לפטופ, יכול להיות שיש איזה תוסף במחשב שכביכול מחזיק בו את הדיסק? לא יודעת…

תודה!!!

הילה
    חבר

אז אני לא משוגעת איזה כיף
    לגבי ההתקנה של הויסטה – איך אני יכולה לבדוק כזה דבר?
    אני יכולה להגיד על זה 2 דברים – 1. השינמוך נעשה במעבדה עוד לפני שהמחשב הגיע אלי, ישר מהקופסא למעבדה. ככה שלא עבדו על הויסטה בכלל. 2. היום העלתי את המחשב ב Safe Mode לראות מה זה יראה לי, ובחזרה מהמסך של ה F8 המחשב שואל אותך איזה מערכת הפעלה להעלות היתה שם רק אופציה אחת. ככה שבתור מערכת הפעלה הויסטה לא קיימת. אולי יש לה קבצים כמו שאתה אומר.. אבל אני לא יודעת איך לבדוק כזה דבר? אם אני יכולה בכלל.

לגבי התוכנה שבודקת, אני אקרא את המדריך, אבל רק שתמליצו לי קודם – זה עושה משהו לדיסק או רק בודק? לגבות קודם?

אני אריץ סריקה של מקאפי. לבדוק וירוסים. תודה!

הילה
    חבר

אני מבינה שאתה רוצה לראותא ם יש הגדרה לעוד דיסקים… אז צילמתי את המסך שתראה שאין. תאמין לי מתחת למה שאתה רואה פה -הכל אפור… אין עוד שום דבר.

אני פשוט לא יכולה לצלם מסך מלא בשטח אפור… אחר כך הקובץ גדול מכדי שאני ישים אותו פה…

תודה

הילה
    חבר

תיקון – התמונה ממקודם מראה 2 מסכים לא שלוש.

הנה גם התוצאות של התוכנה – ציירתי חץ שחור על מה שמראה את גודל הקבצים – האם זה לא מראה על גודל כל הקבצים בכונן?? האם אני באמת קוראת את זה לא נכון??

השורה הראשונה זה סיכום של כל הכונן לא? אז אם יש רק 51 GB בכונן, למה הוא אומר שתפוס לו משהו כמו 140GB?

זה כל כך מתסכל. אני לא יודעת מה לחשוב..

הילה
    חבר

תודה.

התקנתי, הרצתי. והיא מראה לי בדיוק מה שהראו לי כבר – DiskView ו DiskSize.

הן מראות אנליזה של מה לוקח מקום איפה. וגם פה התוכנה מראה לי אנליזה של הקבצים. ועל כונן C היא רושמת לי מה תופס איזה אחוז מתוך הסך הכולל של… 51.4 GB…

אז עדיין נעלמו לי 70 GB.. בין מה שכתוב שיש על הכונן, לבין מה שזה טוען שזה מילא בכונן.

אני כבר מתחילה לחשוב שאני לא רואה טוב או לא קוראת טוב את הלוגים של התוכנות… אני אנסה לצרף תמונה עם 3 מסכים – חלוקת המחציות, והגודל של הסיפריות ב C אולי זה יסביר יותר מה אני רואה בעינים.

תודה!!!

מוצגות 12 תגובות – 1 עד 12 (מתוך 12 סה״כ)