"נעלם" זיכרון מדיסק קשיח -לנובו- [בעיה נפתרה]

פורום פורומים פורום תמיכה בתקלות מחשבים "נעלם" זיכרון מדיסק קשיח -לנובו- [בעיה נפתרה]

מוצגות 15 תגובות – 1 עד 15 (מתוך 19 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    הילה
    חבר

בעיה:

חסר נפח רב ב זכרון הכונן הקשיח – מחשב נייד Lenovo והסבר על גיבוי Rescue and Recovery

שלום!

קניתי מחשב לנובו,3000  נייד. גירסת ה – N100 לפני שנה. עם 160 גיגה זיכרון חיצוני.

שינמכו לי אות מויסטה לXP.

המחיצות שקיימות ב Disk Manager הן כונן אחד C בגודל של כ 144 גיגה, ועוד כונן "הצלה" של 4 גיגה.

בפרטים על כונן C הוא מראה שיש לו 144 גיגה, ושנשארו שם 2 גיגה פנויים.

כשהתחלתי לבדוק מה למחוק על מנת להשאיר מקום ראיתי שאם אני בודקת את הגודל של הקבצים בכונן הם לא מגיעים ליותר מ 50 – 60 גיגה ביחד!

כולל קבצים חבויים, קבצי מערכת וכו'.

אני לא יודעת איפה עוד לחפש את ה 70 – 80 גיגה החסרים!

העברתי 2 בדיקות אנליזה של קבצים, 2 תוכנות שונות. שתי התוכנות מראות לי סכום כל בקבצים 60 גיגה, ובכונן נשארו רק 2 גיגה פנויים. גודל הכונן 144 גיגה.

איפה שאר הזיכרון? מה לעשות?

takala2008-12-15 22:30:8

blue
    חבר

יש תוכנה מעולה שבודקת לפי ספריות :

WinDirStat

הילה
    חבר

תודה.

התקנתי, הרצתי. והיא מראה לי בדיוק מה שהראו לי כבר – DiskView ו DiskSize.

הן מראות אנליזה של מה לוקח מקום איפה. וגם פה התוכנה מראה לי אנליזה של הקבצים. ועל כונן C היא רושמת לי מה תופס איזה אחוז מתוך הסך הכולל של… 51.4 GB…

אז עדיין נעלמו לי 70 GB.. בין מה שכתוב שיש על הכונן, לבין מה שזה טוען שזה מילא בכונן.

אני כבר מתחילה לחשוב שאני לא רואה טוב או לא קוראת טוב את הלוגים של התוכנות… אני אנסה לצרף תמונה עם 3 מסכים – חלוקת המחציות, והגודל של הסיפריות ב C אולי זה יסביר יותר מה אני רואה בעינים.

תודה!!!

הילה
    חבר

תיקון – התמונה ממקודם מראה 2 מסכים לא שלוש.

הנה גם התוצאות של התוכנה – ציירתי חץ שחור על מה שמראה את גודל הקבצים – האם זה לא מראה על גודל כל הקבצים בכונן?? האם אני באמת קוראת את זה לא נכון??

השורה הראשונה זה סיכום של כל הכונן לא? אז אם יש רק 51 GB בכונן, למה הוא אומר שתפוס לו משהו כמו 140GB?

זה כל כך מתסכל. אני לא יודעת מה לחשוב..

sonic
    חבר

כנסי בבקשה שוב לחלון "ניהול דיסקים" תגדילי אותו למסך מלא.

חשוב שתצלמי את כל המסך של החלון הזה ותעלי פה את התמונה.

לפני שנלך רחוק, אני רוצה שנראה את כל התמונה המלאה.

sonic2008-12-2 19:27:25

הילה
    חבר

אני מבינה שאתה רוצה לראותא ם יש הגדרה לעוד דיסקים… אז צילמתי את המסך שתראה שאין. תאמין לי מתחת למה שאתה רואה פה -הכל אפור… אין עוד שום דבר.

אני פשוט לא יכולה לצלם מסך מלא בשטח אפור… אחר כך הקובץ גדול מכדי שאני ישים אותו פה…

תודה

sonic
    חבר

כרגע אני חושב על 3 אופציות:

1. נדבקת בוירוס שיצר לך קובץ שמסתתר לך במחשב ומגדיל אותו למימדים מפלצתיים –תבצעי סריקת מלאה לוירוסים.

1. סקטורים פגומים פיסית בדיסק הקשיח שלך – תבצעי בדיקת יסודית bas sectore.באמצעות תוכנת MHDD. מדריך:http://www.davidscomp.com/index.php/guides/73-mhdd-guide

1. אולי ההתקנה הקודמת של ויסטה נשארה במחשב ותוספת לך נפח רב.
    הילה
    חבר

אז אני לא משוגעת איזה כיף
    לגבי ההתקנה של הויסטה – איך אני יכולה לבדוק כזה דבר?
    אני יכולה להגיד על זה 2 דברים – 1. השינמוך נעשה במעבדה עוד לפני שהמחשב הגיע אלי, ישר מהקופסא למעבדה. ככה שלא עבדו על הויסטה בכלל. 2. היום העלתי את המחשב ב Safe Mode לראות מה זה יראה לי, ובחזרה מהמסך של ה F8 המחשב שואל אותך איזה מערכת הפעלה להעלות היתה שם רק אופציה אחת. ככה שבתור מערכת הפעלה הויסטה לא קיימת. אולי יש לה קבצים כמו שאתה אומר.. אבל אני לא יודעת איך לבדוק כזה דבר? אם אני יכולה בכלל.

לגבי התוכנה שבודקת, אני אקרא את המדריך, אבל רק שתמליצו לי קודם – זה עושה משהו לדיסק או רק בודק? לגבות קודם?

אני אריץ סריקה של מקאפי. לבדוק וירוסים. תודה!

itsho
    מנהל בפורום

חוץ מסריקת הקשיח מBAD SECTORS, ווירוסים, אני ממליץ על ניקוי בעזרת CCLEANER

בנוסף, בדקי בעזרת התוכנה MBAM אם אין לך ספייוור או שאר תולעים.

הייתי אפילו נסחף ואומר שתנסי לעשות סריקת וירוסים און ליין בעזרת כמה תוכנות אנטי וירוס שונות – אבל הכל לפי הזמן שאת מוכנה להשקיע.

הנה כמה לינקים לסריקות וירוסים און ליין:

ESET:
    http://www.eset.com/onlinescan/

Kaspersky
    http://www.kaspersky.com/virusscanner

Trend Micro's
    http://housecall65.trendmicro.com/

ויש עוד, פשוט חפשי בגוגל ותרווי נחת

(או שלא).

בהצלחה

הילה
    חבר

שלום שלום שוב,

הנה עדכון קל,
    עשיתי גיבוי והתחלתי לעשות דברים – הורדתי Norton system works. הרצתי את ה diskdoctor. לא הועיל. לא הראה כלום.
    הלכתי להסבר שנתתם פה בפורום על תוכנות לבדיקת הדיסק הקשיח – הרצתי את chkdsk של הוינדוז. הרצתי את זה במצב של תיקון בעיות, אני לא יודעת אם הוא גילה משהו כי לא מצאתי את הדו"ח של זה (מישהו יודע לאן הולך הלוג?) אבל אם הוא תיקן בעיות אחלה, את הבעיה שלי הוא לא תיקן.
    היום בלילה אני יריץ את MBAM. (אני כבר כל כך מיואשת שאני כבר מתחילה לקוות שזו תולעת או משהו כזה…)
    ומה נשאר – MHDD, קראתי עליה בחומרים שפרסתם כאן. מפחיד אותי קצת. אז הנה כמה שאלות מקדימות –
    1. רשום שם שיש להעלות את התוכנה כדיסק BOOT, איך אני צורבת אותה ככה על הדיסק? או שאוטומט אם הדיסק יהיה בפנים המחשב יזהה את זה כדיסק ההפעלה? או שאני צריכה לשנות לו בביוס את ההגדרה קודם?
    2. רשום שכדי לתקן היא מוחקת את כל מה שיש בהארד דיסק, אז אחר כך – לא תהיה לי מערכת הפעלה על המחשב נכון? אני צריכה לדאוג שיהיה לי את הדיסק התקנה איתי.
    מישהו יודע איך בדיוק זה עובד היום – כי אני לא קיבלתי את הדיסק התקנה יחד עם המחשב, אמרו לי שזה לפי קוד או משהו כזה. זה לפטופ, יכול להיות שיש איזה תוסף במחשב שכביכול מחזיק בו את הדיסק? לא יודעת…

תודה!!!

blue
    חבר

מערכת הקבצים לא פונקציה פה, היא ניספרת יחד עם הקבצים.
    הבעיה היא שייצרניות ההרדיסקים מגדירות KB כ 1000 בתים, MB כ 1000 KB ו GB כ 1000 MB
    האמת היא ש KB הוא 1024 בתים, MB הוא 1024 KB ו GB הוא 1024 MB

1000*1000*1000 = 1,000,000,000
    1024*1024*1024 = 1,073,741,824

והינה הלך לך "לאיבוד" 6.9% מהנפח של הכונן.

40GB = 37.3GB
    60GB = 55.6GB
    80GB = 74GB
    120GB = 111GB
    160GB = 149GB
    200GB = 186GB
    250GB = 232GB
    וכו'

או בקיצור 93.1% מהשטח שקניתם אתם באמת מקבלים

הנפח המדוייק משתנה מחברה לחברה, למשל ה 40GB של IBM גדול בג'יגה שלם מאשר זה של WD, לכן לא אצל כולם מקבלים בדיוק אותו נפח שרשמתי.

מאותה סיבה בדיוק מדיה של DVD שאמורה להיות 4.7GB היא רק 4.3GB

אם הבעיה שלהם היא שוינדוס מזהה רק 131GB אז אתם צריכים להתקין SP1 (ומעלה), רק ב-SP1 הוספה תמיכה בכוננים מעל 131GB. אחרי שתתקינו את העידכון תוכלו ליצור מחיצה חדשה או להוסיף את המקום למחיצה קיימת עם ה-Disk managment של XP או עם תוכנה חיצונית כמו Partition Magic.

קרדיט על נמאמר ל משתמש HOLY מ HWZONE

הילה
    חבר

היי זאב.
    תודה.
    אבל… דבר ראשון – לאורך כל ההודעות שלי אני משנה את הגדלים של המקום – פשוט כי אני במקביל גם מוחקת כל מיני דברים… אז תתעלמו בבקשה מהשינויים הקטנים.

דבר שני – זו לא הבעיה. קניתי כונן של 160 גיגה. המערכת מזהה אותו כ 144 גיגה, וזה בסדר גמור מבחינתי כי כמו שאתה רושם, גיגה זה לא באמת גיגה, ואף אחד בפרסום לא מתחיל לרשום לך בכפולות של 1024.
    הבעיה היא שלא "הלכו" 6%. הלכו יותר מ 50%. ככה שזה לא בגלל ספירה שטועה קצת.

הכונן אומר אני יכול להכיל 144 גיגה. וכרגע יש לי בערך 13 גיגה מקום פנוי. משמע יש לי 131 גיגה תפוסים.
    אם אתה סופר את המידע על הדיסק ובודק כמה מקום הוא תופס אתה מקבל שהוא תופס בערך 50 גיגה.
    ככה שלמעשה יש איפשהו במחשב 81 גיגה שהמחשב "החליט" שהם תפוסים, אבל הם לא.

עדכון נוסף – הרצתי את ה MBMA… זו לא תולעת. לצערי!
    ה MHDD זה השלב האחרון אני מבינה, ואני מתחילה לחשוב שאולי כדאי לוותר עליו ולהתווכח עם המעבדה שיפתרו את זה בעצמם. מצד שני… אין לי זמן להריץ את ה MHDD אז להתווכח עם המעבדה…
    אם למישהו יש איזשהו רעיון  – אני אשמח

sonic
    חבר

תבטלי את קובץ שחזור המערכת (system restore) ובדקי אחרי זה כמה מקום פנוי יש לך

אולי הוא מוגדר על שימוש מקסימלי.

ביטול שחזור מערכת:

1.

לחץ על התחל, לחץ קליק ימני על המחשב שלי ופתח את מאפיינים. 

2.

לחץ על "שחזור המערכת".

3.

לחץ על "בטל את שחזור המערכת בכל הכוננים" ע"י הסרת ה "V" ולחץ אישור. 

4.

לחץ אישור כאשר תיבת הדו שיח תופיע והפעל מחדש את המחשב.

sonic2008-12-14 10:18:27

sonic
    חבר

אין לי היכרות עם מחשבי לנובו, אך לפי מה שקראתי בפורום לנובו –

במחשב לנובו מהסוג שלך יש Rescue and Recovery שיוצר ושומר לך גיבויים בנפחים גדולים מאוד!!!!

תמחקי את כל הגיבויים של ה-Rescue and Recovery.

אמורים להגיע לגיבויים האלו בדרך הזו –

Start > All Program > ThinkVantage > Rescue and Recovery > View all backups.

וכאן מוחקים אותם:

Rescue and Recovery > Advanced > Delate Back ups

sonic2008-12-14 10:37:34

הילה
    חבר

טוב, אז סוניק כנראה עלה על הבעיה. זה הקישור. http://blog.keeme.net/archives/1.

גיבויים שהתוכנה של לנובו עושה ושומרת באיזה מקום סופר סודי, כיאני לא מצליחה לגלות איפה התיקיה עם הגיבויים האלו.
    מה שכן – שלא תחשבו שזה כזה פשוט למחוק אותם – התוכנה רצה שעות כשהיא אומרת "תמתין אני מוחקת את הגיבוי" ולא עושה כלום!
    אז אני אמשיך לנסות ולמחוק אותם. אבל זה כנראה זה כי ספרתי את הכמות מידע שיש בגיבויים זה נראה כמו מעל 70 G, משמע שזה לא מה שאני סופרת ב 50 G בכונן C.

אז תודה רבה סוניק!!!
    ואם מישהו מכיר את ה R&R  של לנובו, ויודע איך אפשר למחוק את הגיבויים – אני אשמח .
    ביי

מוצגות 15 תגובות – 1 עד 15 (מתוך 19 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.