שאלה חשובה

מוצגות 6 תגובות – 1 עד 6 (מתוך 6 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    שרון0003
    חבר

אני מקווה שאפשר לענות על השאלה פה למרות שזה יותר קשור טכנית למחשב..

אז ככה, השבוע החלפתי ספק אחרי שהספק הישן כנראה קרס,הכל עבד. אחרי יומיים כבר נשרף הלוחM גם אז תיקנתי אצל טכנאי.
    מסתבר שזה קצר חשמלי. ועכשיו אני מפחד שזה יקרה שוב השאלה היא האם כדאי לכבות את המחשב בלילה או- לשים במצב המתנה? מה הכי מומלץ ובריא למחשב בלי קשר לצריכת חשמל? ושמעתי שיש כמו מפסק זרם כזה שהוא מן מפצל ובעצם מונע פגיעה במכשירים חשמליים האם זה באמת עוזר?
    תודה
    blue
    חבר

אם אתה ממש מודאג יש באפשרותך לרכוש אל פסק לבעיות של הפסקות חשמל או מיצב מתח לעליות ונפילות מתח

שרון0003
    חבר

חיברתי את המחשב למגן נחשולי האם לזה הכוונה? ומה לגבי המצב המתנה? עדיף להשאיר פשוט דולק?

תודה רבה.
    איתי
    חבר

אל פסק- כשמו כן הוא אל פסק, המחשב לא יפסיק לעבוד ויהיה לך עוד כ מס' דק' כדי לכבות את המחשב – המחשב מקבל את החשמל מסוללה שנטענת כאשר יש חשמל.
    מייצב מתח – כאשר יש עליות וירידות מתח כגון ברקים הוא ידע לשמור על רמת מתח נכונה ובמידה ורשת החשמל תקרוס הוא ינמיך את המתח בהדרגה ולא בבת אחת.

חפש בגוגל תמצא שלל מכשירים ומחירים.
    בהצלחהTongue

שרון0003
    חבר

אוקי תודה (!) על ההסבר אני באמת אבדוק את זה כדי שדברים כאלה לא יקרו שוב..

בכל מקרה אם בכל זאת יש מישהו שיודע ממקור טוב מה העדיפות לגבי המחשב בלילה כבוי\מצב המתנה אני אשמח לדעת..
    Google
    חבר

אני לא בטוח שיש "הוראות מומלצות"..

מדי כמה ימים/שבוע/שבועיים תוכל לכבות את המחשב לשעה-שעתיים (כדי לתת לו "לנוח").
    בלילה לכבות זה גם אפשרי, כי סך הכל זה שהוא עובד זה בלאי של המחשב (למרות שהם אמורים להיות עמידים ביותר).
    הנוסחה פשוטה- המחשב עובד פחות, כך הספק, ההארד דיסק, המאווררים וכל רכיבי החומרה עובדים פחות, מה שיגרום להם לחיות יותר זמן (אך לא בהכרח, יש עוד משתנים).
    מצד שני, המחשב נועד לשרת אותך. אם זה נוח לך, תכבה, אם לא, אל תכבה.
    בשורה התחתונה, המינימום שתתן לו, זה שעה-שעתיים מדי שבוע/שבועיים (+פלוס המייצב מתח או אל פסק אם אתה רוצה). מעבר לזה זה כבר טיפול דלוקס- ככל שתתן לו יותר מנוחה, כך הבלאי יהיה פחות.
    לגבי הלילה, זה אותו דבר כמו היום מבחינת החשמל, אבל אם אתה לא משתמש בו, ראה מה שרשמתי למעלה.
מוצגות 6 תגובות – 1 עד 6 (מתוך 6 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.