שאלה לגבי זיכרון

מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    אדיר
    חבר

רציתי בבקשה שתסבירו לי  לגבי הזכירון שלי

[ DIMM1: 512 MB PC3200 DDR SDRAM ] זה הזכרון

Memory Module Properties:

Module Type                                             Unbuffered
          Memory Type                                             DDR SDRAM
          Memory Speed                                            PC3200 (200 MHz)

מה שלא מובן פה אם אני רוצה לקנות זיכרון איזה זיכרון אני קונה הרי אני יודע שאין ddr במהירות 200 mhz  כמו שרשום למעלה, אני יודע שיש 266   mhz  ? ומה זה אומר הpc3200 ?

וגם הבנתי שאם אני רוצה להוסיף זיכרון אני חייב לקנות באותה מהירות ואם כן עד איזה גודל הלוח יש יכול לתמוך  איפה אפשר לבדוק  את זה ?

סליחה על כמות השאלות פשוט זה דחוף  תודה .

elad
    חבר

זיכרונות ddr שולחים מידע פעמיים בכל סיבוב שעון.
    כלומר, המהירות הבסיסית שלהם נשארה אותו דבר(במקרה שלך 200MHz), אבל המהירות האפקטיבית שלהם הוכפלה(400MHz). לכן הזיכרונות שלך נקראות –
    ddr 400 mhz – pc3200.
    אתה צריך לקנות זיכרונות מסוג ddr 400.
    ddr 1 מוגבל עד למהירות של 400 mhz, לכן זהו סוג גודל הזיכרון הגבוה ביותר ללוחות ddr1.
    זה שיש לך כרגע זיכרונות ddr 400 לא מגביל אותך לקנות זיכרון נוסף שהוא מסוג ddr 400, תוכל לקנות זיכרון יותר איטי, אך המחשב יעבוד על מהירות של הזיכרון ההכי איטי בלוח. כך שמומלץ שתקנה זיכרונות מסוג ddr 400.

אדיר
    חבר

אלעד ממש תודה על התשובה המפורטת והמובנת

רק שלא עניתה לי לגבי זה ששאיך אני אמור לדעת כמה הלוח שלי  יכול לתמוך  מבחינת גודל גיגה 2 גיגה ?

ואם יש מצב שאני גם יכול לעשים ddr2

וסתם לידע הכללי

ואם אני מבין נכון  אז  ddr2   שולח  מידע 4  פעמים בכל סיבוב ?

elad
    חבר

לכל לוח אם יש את ההגבלה שלו בקיבולת הזיכרון. בדוק באתר היצרן של לוח האם שלך את המידע של אותו הלוח.
    ולא,לא תוכל לשים זיכרונות ddr2 בלוח שתמוך ב .ddr1
    ddr2 לא שולח מידע 4 פעמים בכל סיבוב שעון, למעשה ddr2 וddr1 הם באותה רוחב פס, אך ל ddr2 יש תכונות שהופכות אותו לאיכותי. אני לא יתחיל לפרט איך ה ddr2 עובד, תוכל לחפש באינטרנט מאמרים מעניינים.
    חג שמח

אריאל הלפרט
    מנהל בפורום

מומלץ באופן כללי לברר אם הלוח תומך ב-DUAL CHANNEL MEMORY

כך שאם ברצונת להתקין 1 GIGA זיכרון התקן אותו על 2 סלוטים (512X2)והמידע

יקרא גם בעליית שעון וגם בירידה כך שתקבל בפועל אפקטיביות "כמעט או דומה"

ל-2 GIGA

Relhal2008-10-21 19:40:58

מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.