סקטור דיסק פגום

מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    עידן
    חבר

שלום לכולם לפני כמה ימים העלתי כאן בעיה עם מסך שחור שיש לי במחשב אבל אור להיום בבוקר הצלחתי להתגבר על התקלה המוזרה הזאת בכל אופן ביצעתי כל מיני דברים כמו החלפת זיכרון מעבד וכדומה אך רק דבר אחד לא החלפתי את הכונן הקשיח של המחשב

אולם לאחר כל הדברים הנ"ל ניסיתי להתקין מחדש את המערכת הפעלה עקב שגיאה שעולה לי לך פעם שהדלקתי את המחשב אבל משום מה לא נותן לי לפרמט אומר שיש בעיה עם הכונן כאילו איזה סקטור הרוס שם ניסתי לפרמט גם בגירסת FAT וגם בגירסת NTFS ובשני המקרים אותו דבר

האם אני אמור להחליף כונן קשיח לאחד חדש?

אבי לוי
    מנהל בפורום

במקרה וסקטור מסויים נמצא פגום ואתה מקבל הודעה ברורה על כך,

התשובה היא כן.  יש להחליף את הכונן הקשיח בחדש.

יש לפרמט את החדש ולהתקין עליו מערכת הפעלה.

ברוב המקרים ניתן לחבר את הכונן הישן לאחר הגדרתו כמשני (SLAVE)

ולהעתיק ממנו את המידע החשוב ששמור עליו.

מומלץ לפנות לטנאי או אדם מיומן אחר שיבצע זאת עבורך.

סתם לידע כללי :

הסיבה לכך שעליך להחליף דיסק היא כי חלק ממערכת ההפעלה שלך צריכה לשבת בדיוק באותו מקום בכל דיסק

אם חלק ממקום זה תקול, המערכת לא תצליח להתקין את עצמה.

זו הסיבה שאינך יכול "לשקר" למערכת ההפעלה וליצור מחיצות שהן "כביכול" נקיות מתקלות על הדיסק.

מערכת ההפעלה לא באמת מחלקת את הדיסק פיזית אלה מקצה כתובות לכל סקטור, ולכן אם הדיסק תקול אפילו מעט באיזורים מסויימים בדיסק, לא תהיה לך אפשרות להתקין את המערכת.

עניין של מזל לצערי, יכול להיות שהיו לך סקטורים רבים פגומים ללא יכולת לשחזרם, אולם הם לא קריטיים ולכן המערכת תעלה, אבל סביר שתקבל שגיאות רבות כל פעם שמידע ינסה להיכתב על החלק הפגום.   

oded
    חבר

האם בדקת בביוס לפני הפירמוט שההארד דיסק יהיה שני

ו ה cd-rom יהיה ראשון ??

כי כך מפרמטים ואחרי הפירמוט מחזירים הכל לקדמותו כלומר הארד דיסק

ראשון וה cd-rom שני.

מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.