פירמוט מחשב

מוצגות 10 תגובות – 1 עד 10 (מתוך 10 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    ronny998
    חבר

שלום,

יש לי מחשב עם מערכת הפעלה xp ורציתי לדעת אם ניתן  לפרמט את המחשב כשמערכת ההפעלה מותקנת במחשב(ללא דיסקים)ואם כן כיצד?

bmm037
    חבר

כן ניתן.
    תכניס את דיסק מערכת ההפעלה לכונן ה – DVD.
    תפעיל אותו.
    אבל זהירות, אתה מוחק ודורס את כל מה שיש לך על הדיסק הקשיח או על הספריה שאתה הולך להתקין בה את מערכת הפעלה.
    אם יש לך חומר שאתה צריך, בצע שמירה גיבוי, העברה לדיסק אחר.
    ראה הוזהרת.

ronny998
    חבר

עשיתי גיבוי כבר להכול! ויש לי רק את service pack 1 ו-2 אין לי את שאר הדיסקים אז אתה בטוח שאני יכול לפרמט ככה?

Sh-PC
    חבר

אתה לא יכול לפרמט בלי דיסק מערכת ההפעלה !

bmm037
    חבר

כבר ענו לך שאתה לא יכול להתקין מערכת הפעלה ( שתוך כדי תעשה פורמט ), ללא שיהיה לך את דיסק מערכת ההפעלה.
    לא ברור לי, איך יש לך את SERVICE PAKE 1 /2 ואין לך את מערכת ההפעלה ?
    האם יש לך דיסק של מערכת ההפעלה ( מן הסתם – XP ) שכולל גם את שני העידכונים אלו ?
    אם כן, אז יש לך דיסק הפעלה – כניראה שהוא מעודכן.
    במקרה זה, אתה יכול להתחיל להתקין. אבל אני שב ומזהיר ומזהיר אותך – אם אתה לא בקיא, אתה עלול לגרום נזק לעצמך בכך שתמחק חומר שתזדקק לו בעתיד – חבל.
    שוב – היזהר.

ronny998
    חבר

יש לי את הדיסקים של המערכת ההפעלה!אבל הדיסקים האחרים(כרטיס קול כרטיס מסך)מותקנים במחשב אז ניתן לפרמט ככה?

bmm037
    חבר

אכתוב לך הסבר מקיף, שיענה לך על כל השאלות:
    כשקונים מחשב חדש, מקבלים איתו דיסקים להתקנה של המחשב. זה בדרך כלל דיסקים של לוח האם, כרטיס קול, כרטיס מסך ( חובה לשמור אותם לאורך כל חיי המחשב ולא לזרוק אותם ).
    מערכת הפעלה לא מקבלים – זה לא חלק מהמחשב. אם קונים אותם בנפרד אז מקבלים גם אותם.
    במחשב חדש נהוג בדרך כלל לבמע פורמט של ה – HARD DISK לפני שמתחילים לעבוד איתו.
    לאחר מכן מתקינים את מערכת ההפעלה ( אני מבין שיש לך XP  ).
    בתום התקנת מערכת ההפעלה מתקינים את כל הכרטיסים של המחשב. זה על ידי התקנה מתוך הדיסק של לוח האם, של כרטיס המסך וכו'.
    כדי לבדוק שההתקנה תקינה והושלמה, עמוד עם העכבר על המחשב שלי, הקש קלקי ימני היכנס ל – מאפיינים, היכנס ל – חומרה, היכנס ל – מנהל התקנים ותוודא שאין סימני שאלה בצבע צהוב. אם קיים סימן שאלה ליד התקן מסויים, המחשב מודיע לך שהוא גילה שההתקן שמסומן בסימן שאלה צהוב, מורכב במחשב אבל לא בוצעה התקנה תוכנתית – סביר להניח שזה מה שתימצא במחשב שלך – אם אין לך את הדיסקים של המחשב.
    אם הכל תקין ואין סימני שאלה, מזל טוב. המחשב תקין ומוכן לכל עבודה שלך.
    בשלב זה המלצה שלי לבצע חלוקת הדיסק למחיצות \ ספריות. וזה גם השלב להתקין את שאר התוכנות שיש לך כמו תוכנות OFFICE וכו'.
    אני מבין שאתה רוצה לפרמט את המחשב שלך שפעל בעבר וכעת עושה לך אי אלו שהן בעיות.
    כל מה שכתבתי לך בעבר תקף.
    אם תתקין את מערכת ההפעלה מחדש, במהלך ההתקנה המערכת מבצעת פורמט למחשב שלך. ואז היא מוחקת לך את כל ההתקנים \ דרייברים.
    אם חילקת בעבר את הדיסק למספר ספריות, בפעולת ההתקנה אתה מפרט רק את הספריה שבה מותקנת מערכת ההפעלה. אם זה בספריה הקיימת ( סביר להניח ספריה C ) – אז בהתקנה המערכת מפרמטת את רק את ספריה C ומתקינה בה את המערכת מחדש " על נקי ".
    אם אתה בוחר להתקין בספריה אחרת אז בספריה שבחרת להתקין את מערכת ההפעלה, יבוצע הפורמט ולאחר מכן ההתקנה ( במצב זה, ספריה C לא תימחק. תמשיך להיות בה מערכת ההפעלה הישנה, שעלולה לעשות לך בעיות בהמשך. לכן, מומלץ לבצע את ההתקנה בספריה זו ולהימנע מקיומן של שתי מערכות הפעלה על מחשב אחד – למרות שלמקצוענים זה אפשרי )
    אם אין לך את הדיסק של לוח האם והכרטיסים השונים, אל תצפה שהמחשב שלך יפעל כראוי – למרות שהתקנת את מערכת ההפעלה.
    לסיכום: אם מצעים פורמט למחשב ישן צריך לעשות:
            1. גיבוי לכל החומר שלא רוצים למחוק.
            2. מוודאים שיש דיסק מערכת הפעלה וכן את הדיסקים של המחשב.
                 הערה: אם אין לך את הדיסקים, ניתן לזהות את החומרה שלך ולהוריד
                         מהאינטרנט – אבל בזה, אני לא רוצה לסבך אותך.
      מה שנותר לאחל לך להתקין ושיהיה לך בהצלחה.

ronny998
    חבר

אתה לא מבין…. פעם שהייתי צריך לפרמט התקשרתי לחברה i.b.m והם אמרו לי שהם יכולים להדריך אותי בטלפון איך לפרמט למרות שכל הדרייברים האחרים מותקנים במחשב ויש לי רק את המערכת ההפעלה אבל עכשיו האחריות של המחשב נגמרה ואני צריך לעשות את זה בגלל זה שאלתי אם אני יכול לעשות את הפרמוט רק עם הדיסקים של המערכת ההפעלה ואת שאר הדרייברים המחשב מתקין בעצמו כי זה כבר מותקן בו

bmm037
    חבר

שיהיה לך בהצלחה.

ronny998
    חבר

תודה

מוצגות 10 תגובות – 1 עד 10 (מתוך 10 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.