האם כדאי לכבות את המחשב מדי יום?

פורום פורומים פורום תמיכה בתקלות מחשבים האם כדאי לכבות את המחשב מדי יום?

מוצגות 14 תגובות – 1 עד 14 (מתוך 14 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    עמירם
    חבר

מה עדיף, כמו שאלקטרונאים טוענים לכבות ולהדליק את המחשב שלוש פעמים ביום או לשמור אותו על מצב שינה. אותה שאלה לגבי הצג.יש דעות שונות.  תודה עמירם

oded
    חבר

הנושא הזה מורחב , יש הטוענים כך ואחרים אחרת ,

אני אישית לא מכבה את המחשב והוא לא במצב שינה כבר 10 שנים.

הצג דלוק כל הזמן.

עמירם
    חבר

תודה. אבל אין פה איזה חשיבה בסיסית, מה עדיף. עמירם

sonic
    חבר

סיכום הנושא הזה מכמה מאמרים שמופיעים באינטרנט

האם כדאי לכבות את המחשב בלילה?

המיתוסים: כדאי להשאיר את המחשב דלוק בלילה משום שכיבוי והדלקה מרובים מקצרים את חייו. בנוסף, לא חסכוני לכבות אותו: ההדלקה עצמה צורכת חשמל רב יותר מאשר השארתו פועל.

המציאות: עדיף לכבות. שני המיתוסים האלה הופרכו בדו"ח שפרסמה חברת המחקר פורסטר בשנה שעברה. טד סמסון באתר InfoWorld מתייחס לסעיפים הרלבנטיים, ומציין כי צריכת האנרגיה המתפרצת שבהדלקת המחשב לא יכולה להיות גדולה יותר מהחיסכון שמתאפשר על ידי כיבוי המחשב למשך כמה שעות.

כמו כן, לפי הדו"ח, מחשבים מודרניים נועדו לעמוד בעשרות אלפי מחזורים של כיבוי והדלקה, כך שתוכלו לכבות ולהדליק את המחשב מדי יום למשך הרבה מאוד שנים. למעשה, אם המחשב נשאר דולק במשך שעות הלילה, הוא חשוף יותר לקפיצות מתח או הפסקות חשמל, שעשויות להזיק לו הרבה יותר.

אם אתם משאירים את המחשב דולק באופן קבוע, רצוי לחבר אותו ל-UPS (אל-פסק), מעין סוללה חיצונית שמגינה עליו מפני תנודות קיצוניות ברשת החשמל וכן מגבה את הספקת הזרם הסדירה במקרה של הפסקת חשמל. UPS פשוט עולה כמה מאות שקלים.

המשמעות הכלכלית של השארת המחשב דולק כל הזמן היא בסביבות 80 ש"ח לחודש, סכום שמצטמצם לכ – 20 ש"ח בלבד אם משתמשים במצב שינה של המחשב. הבלאי שנגרם כתוצאה מכיבוי הוא נתונים משוערים ובלתי מוכחים ולכן זה לא ממש סיבה מוצקה. הסיבה המוצקה ביותר להשאיר את המחשב דולק היא, לדעתי, זמן ההמתנה בהדלקה והצורך בהפעלת התוכנות מחדש בכל פעם.

אני באופן אישי משתמש במצב שינה בכל המחשבים שלי וזה מה שאני ממליץ למי ששואל.

כפשרה בין הנוחות שבהשארת המחשב דלוק לבין החיסכון שבכיבויו, רוב המחשבים מהשנים האחרונות תומכים במצב Hibernation. עם Hibernation, המחשב נכבה לגמרי, אבל תכולת הזיכרון נשמרת לכונן הקשיח לפני הכיבוי, ולאחר ההדלקה הכל חוזר לאותו המקום – התוכנות, המסמכים, עמודי האינטרנט הפתוחים וכל השאר. תצטרכו לבזבז דקה או שתיים בהמתנה מדי בוקר, אבל תוכלו לקצץ את צריכת החשמל המצטברת של המחשב במידה ניכרת.

תחת חלונות, פתחו את לוח הבקרה, הפעילו את Power Options, עברו ללשונית Hibernate, וסמנו את השורה Enable Hibernation. עתה, האפשרות Hibernate תופיע בתפריט הכיבוי, ותוכלו להשתמש בה כדי לכבות את המחשב בלי לאבד את מצב העבודה הנוכחי.

עמירם
    חבר

המון תודה. עמירם

sima
    חבר

לא הבנתי אייך עושים את זה

יש לי בעברית

עמירם
    חבר

אני מעתיק מה שקראתי להפעלת מצב שינה. אצלי זה עובד שלפני שמכבים את המחשב לוחצים על 'שיפט' ואז הרובריקה של 'המתנה' עוברת למצב שינה.  עמירם
    כשחלונות "ישנה", המחשב נמצא בדיוק צעד אחד לפני כיבוי מלא: המאווררים לא עובדים, המסך כבוי והמערכת מנותקת מהאינטרנט. בלחיצת כפתור אתם יכולים "להעיר" את המחשב ולחזור תוך שניות לעבודה, בדיוק מהמצב שבו שלחתם את המערכת לישון. האפשרות הזו חבויה בלוח הבקרה, מאחורי "מאפייני צריכת חשמל" בכרטיסיית "מצב שינה".

sima
    חבר

טוב!

תודה רבה אני אנסה

sima
    חבר

לחצתי לוח בקרה-אפשרויות צריכת חשמל-מצב שינה וסימנתי v

והמחשב לא יושן

יש איזה כפתור שגם עושה מצב שינה?

תודה סימור

עמירם
    חבר

לנסות ללחוץ על שיפט אחרי שאתה מקבל את שלוש האפשרויות. המתנה כיבוי והפעלה מחדש. עמירם

sima
    חבר

אה…עכשיו הצליח תודה רבה לך ולילה טוב

תבורך ה

sima
    חבר

אה עוד שאלה אחת קטנה!!!!

מה זה עושה מצב שינה למחשב ?

עמירם
    חבר

לא ממש מבין. יכול לעשות סוג של השואה לחיות שישנות שנת חורף . מחשבים זה לא השטח. שלי. עמירם

saar11
    חבר

אה בכל את תודה רבה אמירם

אין על האתר!!!!

מוצגות 14 תגובות – 1 עד 14 (מתוך 14 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.