המחשב "מתעלף" בעלייה

פורום פורומים פורום תמיכה בתקלות מחשבים המחשב "מתעלף" בעלייה

מוצגות 6 תגובות – 1 עד 6 (מתוך 6 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    moonmadness
    חבר

שלום לכולם!

יש לי חלונות XP SP3 במחשב שולחני, פנטיום 4, 3 ג'יגהרץ.

לאחרונה (מבלי סיבה ברורה) החלה תקלה משונה שגם הטכנאי שלי לא הצליח לפתור:

מידי פעם, באמצע העבודה, פעם ביום-יומיים, מערכת ההפעלה הייתה נופלת. מה זה נופלת – המסך אמר שהוא לא מקבל יותר סיגנל מהמחשב, למרות שהנורה הראשית עדיין דלקה. אבל נורת ההרדיסק הפסיקה להגיב. ככה המחשב היה נשאר אם לא עושים לו כלום. אני קורא למצב הזה לצורך העניין "עילפון" . ריסט למחשב פתר את הבעיה. אבל זה המשיך לקרות מדי פעם, בתכיפות עולה, וסמוך יותר לעלייה, עד שלפני כמה ימים זה התחיל לקרות מיד אחרי מסך "ברוכים הבאים", כלומר לפני שהמערכת ממש עולה. במקביל, עכשיו כשאני מדליק את המחשב אחרי כיבוי, הוא  מיד "מתעלף", מבלי שאפילו ה-BIOS עלה, מבלי שהמסך בכלל קיבל אינפוט כלשהו. ריסט לא פותר את הבעיה, ורק כאשר אני מכבה ומדליק את המתג שעל הספק, זה עובד, אבל כמובן ששוב אחרי מסך ברוכים הבאים – אתם יודעים . יש לציין שסייף מוד (מצב בטוח) עולה ופועל כשורה, ללא נפילות. יש לציין גם שבתקופה האחרונה יש בסביבת המחשב חשמל סטטי, ולא רק בו. גם כל מיני מכשירים בסביבתו (מגבר סטראו, מיקסר אודיאו, הצג). אני לא יודע מאיפה נובע כל החשמל הסטטי הזה, כל המכשירים מוארקים למיטב הבנתי. חוצמזה, אם המחשב פועל במצב בטוח בלי בעיה, לא נראה לי שחשמל סטטי זו הבעיה, אבל אני לא מבין גדול במחשבים. אולי הבעיה היא התחממות? אם כן, כיצד הוא לא מתחמם במצב בטוח? ניסיתי לנתק את כל מכשירי החשמל (רמקולים, מדפסת, מיקרופון) מהמחשב ואפילו ניסיתי להחליף מסך – זה לא עבד.

כפי שכתוב במדריך שבאתר לגבי תקלות מהסוג הזה, ביטלתי את האפשרות של אתחול בשעת תקלה, כדי שאוכל לראות את קוד התקלה במסך הכחול. זה בכלל לא השפיע. כשזה קורה, זה קורה מיד בלי מסך כחול. לא מצאתי אפשרות כזו במדריך ההוא. כל האפשרויות נוגעות להופעתו של מסך כחול. מה אם הוא לא מופיע? על זה המדריך לא מדבר.

זהו, נתתי לכם את כל המידע שידוע לי, אשמח לענות על שאלות ובעיקר לקבל עזרה… תודה!

moonmadness
    חבר

נ.ב. כשניסיתי להעלות את מערכת ההפעלה עם האפשרות "הפעם האחרונה שעבדה" – אז הצלחתי לעבור את שלב ה"ברוכים הבאים", שולחן העבודה נטען (כבר חשבתי שהבעיה נפתרה) אבל תוך כמה שניות המחשב התעלף שוב.

moonmadness
    חבר

נ.ב.2 הרצתי סריקת אנטיוירוס (AVAST מעודכן) שלא מצאה וירוסים וכן סריקת AD-AWARE ו-SPYBOT. זה לא עזר.

ohad84
    חבר

מה המפרט הטכני של המחשב איזה לוח אם, הרדיסק כמה זיכרון

לי הייתה אותה בעיה ואמרו לי שצריך להתקין מחדש את הווינדוס

ואז שניסיתי להתקין מחדש הוא רשם לי שהוא לא מזהה את ההרדיסק

והסיבה היא שהלוח אם הוא מדגם די בעייתי וצריך דרייבר מיוחד

בשביל ההתקנה בכל מקרה אם אין לך לוח אם מהסוג הספציפי הזה—

ASUS P4S800D תנסה להתקין מחדש את הווינדוס . 

moonmadness
    חבר

להתקין מחדש ווינדוז זה לא חוכמה גדולה… השאלה היא 1. אם זה

יעזור 2. אם אין משהו קל ופשוט יותר…

חוצמזה, לא ברור לי למה לוח אם שבעבר זיהה את ההרדיסק גם

בהתקנות של ווינדוז, פתאום לא יזהה אותו, ואיך זה קשור בכלל

לתקלה…

אשמח לתגובות נוספות…

ohad84
    חבר

אם לא מנסים לא יודעים תנסה חוצמזה מה כבר קשה בלגבות ולהתקין

מחדש…