חיפוש בFirefox בעברית מתוך שורת הכתובת

פורום פורומים פורום תמיכה בתקלות מחשבים חיפוש בFirefox בעברית מתוך שורת הכתובת

מוצגות 9 תגובות – 1 עד 9 (מתוך 9 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    jerusalemer
    חבר

שלום לכולם,

שמתי לב למשהו מוזר בשואש – לא רק אצלי, אלא גם במחשבים אחרים – שלמיטב ידיעתי לא היה בעבר (שאם לא כן, מן הסתם הייתי שם לב לכך):

1. אני מחפש משהו בגוגל מתוך שורת הכתובת, נניח ״הסרט החדש של טרנטינו״
    2. אני סוגר את הלשונית עם תוצאות החיפוש
    3. אחרי יומיים אני בכל זאת צריך את החיפוש הזה. אני מתחיל לכתוב ״הסרט החדש…״, השואש מציע לי באופן אוטומטי את החיפוש שכבר ביצעתי, אני בוחר אותו.
    4. אני מקבל דף תוצאות בגוגל שבו החיפוש בוצע עם סימני שאלה בלבד (סימן שאלה כנגד כל אות עברית).

זה נראה לי מוזר, כי לשואש אין בעיה עם סימנים אחרים שהם לא אנגליים (למשל, מלים עם סימנים ״מיוחדים״ בצרפתית, גרמנית וכו׳, או מילה כלשהי בערבית – את הכל השואש משחזר נכונה אם בוחרים את דף החיפוש מתוך מה שהוא מציע). כלומר נראה שהוא מבצע חיפוש ביוניקוד, רק לא בעברית.

האם יש למישהו רעיון מה גורם את הבעיה הזו?

יניב
    מנהל בפורום

אפשר לראות צילום מסך?

jerusalemer
    חבר

עקרונית כן, אבל בעצם אתה יכול לנסות את זה גם אצלך, זה לא מצריך יותר מכמה שניות… גם אין צורך בתוסף כלשהו לשואש. עד היום השואש התנהג כך בכל מחשב שבו ניסיתי את זה.

האם אצלך השואש מתנהג אחרת, כלומר מריץ את החיפוש ״המשוחזר״ עם הטקסט העברי ולא עם סימני שאלה? אם כן, אשלח לך צילום מסך כדי להמחיש מה קורה אצלי.

יניב
    מנהל בפורום

מה זה שואש?

jerusalemer
    חבר

firefox

oded
    חבר

האם זה קורה לך גם בדפדפן האקספלורר ???

jerusalemer
    חבר

לא חשבתי לבדוק זאת! תודה על הרעיון.

ובכן, גם באקספלורר זה החיפוש המשוחזר עובד אפילו עם מלים כלשהן בערבית, אבל בעברית מתקבלים סימני שאלה בלבד.

כלומר, האם יכול להיות שמדובר בבעיה אצל גוגל ולא בדפדפן עצמו?

oded
    חבר

לחץ לשונית תצוגה, כידוד , ודא שהסימון הוא על utf-8

jerusalemer
    חבר

אכן, הקידוד הוא utf-8, הן בחלון של החיפוש והן בכתובת שפיירפוקס משחזר. לדוגמא בחיפוש ״טרנטינו״:

http://www.google.com/search?ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourc eid=navclient&q=%E8%F8%F0%E8%E9%F0%E5

האם אצלכם לא מתקבלים סימני שאלה?

מוצגות 9 תגובות – 1 עד 9 (מתוך 9 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.