פורום › פורומים › פורום תמיכה בתקלות מחשבים › מסך של מחשב נייד לא מצליח להישאר דלוק
- This topic has 3 תגובות, 4 משתתפים, and was last updated לפני 13 years, 2 months by
jenya.
-
מאתתגובות
-
5 בספטמבר 2009 בשעה 06:16 #25176
maayanzil
חברשלום לכולם.
הבעיה התחילה לפני מספר שבועות. יום אחד הדלקתי את המחשב (נייד) והממסך לא הצליח להישאר דלוק, אלא נכבה (הפך לשחור) וכל פעם שלחצתי על הכפתור של הדלקת המסך כדי להדליק אותו- הוא כל שניה נכבה, ולא הצליח להישאר דלוק.
המחשב עצמו דווקא עלה בסדר, ואם כיוונתי את המסך לכיוון האור, יכולתי לראות בצורה מעומעמת דרך המסך השחור, את המחשב (את הווינדוס). לפעמים המחשב עצמו יכל לדלוק שעות ככה עם המסך מכובה. לפעמים אחרי כמה שניות, הוא היה עובר ל- stand by. גם אחרי כמה לחיצות על הכפתור של המסך בנסיון להדליק- הוא היה עובר ל-stand by, ואז כשהייתי לוחצת עוד פעם, הוא היה חוזר (המחשב- לא המסך שנשאר שחור). התקלה נמשכה שלושה ימים, כיביתי והדלקתי וניסיתי מלא דברים ושוב דבר לא עזר, לא יכלתי לעבוד על המחשב.
אחרי שלושה ימים החלטתי לקחת את המחשב לתיקון אבל לפני החלטתי לעשות ניסיון אחרון לנקות וירוסים לפני. אז הדלקתי את המחשב ולחצתי כל שניה על הכפתור של המסך שיהיו לי כמה שניות רצופות שהוא דולק- והצלחתי ללחוץ על הכפתור של ה-update בתוכנת ספייוור, ומיד אחרי שעשיתי את זה- כל הבעיה נפתרה. אין לי שמץ של מושג מה הקשר בין השניים. אפילו לא הרצתי את הניקוי של התוכנה, רק לחצתי על ה-update והבעיה נפתרה.
מאז הבעיה לא חזרה באותה רמת גודל, מדי פעם (לא לעיתים קרובות מדי) המסך היה מתחיל להבהב קצת או שהיה עוד פעם נכבה- ופשוט הייתי לוחצת על האפדייט של האנטי ספייוור וזה היה עובר.
אתמול שוב הבעיה חזרה. אתמול התלחתי שוב ללחוץ על האפדייט של הספייוור, להריץ ניקוי שלם, וגם של האנטי וירוס (קספרסקי) וזה לא עזר. היום בבוקר איך שהדלקתי את המחשב- אני אפילו לא מספיקה ללחוץ על האפדייט. מיד שאני מדליקה את המחשב המסך נכסה, בלחיצה השנייה הוא כבר עובר לסטנד ביי ואני פשוט לא מספיקה לעשות כלום לפני.
בלת ברירה אני אקח אותו לתיקון בקרוב, אבל אשמח לשמוע הערות על הנושא. למה זה יכול להיות קשור?עוד כמה שאלות/ הערות:
1. נדמה לי שברוב הפעמים שזה קרה זה קרה יום אחרי שחיברתי ב-usb נגן mp3 למחשב. אני לא בטוחה, אבל נדמה לי שיש קשר. הגיוני? יכול להיות? פעם הייתי בחנות מחשבים עם המחשב וניסיתי לחבר צורב ב-usb והמחשב נפל. המוכר אמר שהמחשב לא חזק מספיק וכשמחברים לו משהו שצורך הרבה אנרגיה ב-usb הוא נופל. יכול להיות שזה מקרה דומה פה? (ובגלל שנגן מוזיקה פחות חזק מצורב, הוא לא מפיל לגמרי את המחשב אבל מפיל את המסך? אני באמת זורקת ניחושים כי אין לי מושג)
2. אתמול, לפני שזה קרה עשיתי כמה פעולות מהמדריך של האתר- להאצת המהירות של המחשב (מחקתי מההגדרות כמה תוכנות שעולות אוטומטית עם הריסטארט ועוד כל מיני דברים) יכול להיות שזה קשור? זה לא נראה לי קשור. כי זה קרה עוד הרבה לפני שעשיתי את זה, אבל יכול להיות שביטלתי איזה תוכנה שאמורה לעזור לזה או משהו?
3. המחשב בד"כ דולק המון זמן והרבה שעות. אני משתדלת לכבות אותו בלילה- אבל גם זה לא תמיד אני זוכרת. וביום הוא דולק כל הזמן. האם זה קשור? האם אני צריכה לתת לו "לנוח"? אולי יש לו מצבורי אנרגיה שנגמרו?אשמח לכל תשובה שהיא. תודה מראש.
8 בספטמבר 2009 בשעה 16:56 #25322אבי לוי
מנהל בפורוםלמיטב הבנתי מדובר בשגיאה של חומרה או התקני החומרה.
במצבים אלו מומלץ לקחת את המחשב לבדיקה יסודית ומוסמכת.
8 בספטמבר 2009 בשעה 20:27 #25324blue
חברכעקרון , עם את רואה חלש בהיר במאמץ , אז הבעיה היא בפלורסנטים של ה LCD
עם זה נדלק ואז נכבה , הבעיה בספק של המסך LCD
מציע לך לא להתעסק יותר מדיי עם הכפתור , כי זה עלול להיהרס
בין זה ששזה הסתדר לבין זה שלחצת על עדון זה צרוף מקרים לחלוטין, הLCD כבר גסס
בשביל להראות לך שהבעיה אך ורק במסך ,יש לך אפשרות לחבר את המחשב למסך חיצוני רגיל…..
22 במרץ 2012 בשעה 00:13 #47077jenya
חברכנראה שיש לך בעיה או באיוורטר שזה בעצם כמו הסטרטר בפלורוסנט או בתאורה אחורית (הפלורוסנט עצמו).
-
מאתתגובות
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.