לינק בקובץ PDF מופיע כטקסט

פורום פורומים פורום תמיכה בתקלות מחשבים לינק בקובץ PDF מופיע כטקסט

מוצגות 12 תגובות – 1 עד 12 (מתוך 12 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    שמחה
    חבר

האם ניתן להוסיף קישור לדף אינטנרט כאשר סוגרים קובץ וורד לפי די אפ, כאשר אני סוגר את הקובץ, דוא"ל נשאר בתור קישור ולחיצה עליו מפעילה את עורך הדוא"ל, אולם ליניק נשאר כשאר המסמך הכתוב מלבד, שצבעו שונה.

אציין שניסתי להשתמש בכמה "מדפסות" של יצירת פי די אפ, כמו "פי די אפ פקטורי", "קוויט פי די אפ" ו"בולזיפ פרינט".

תודה

itsho
    מנהל בפורום

עניין זה (של הפיכת לינק מסתם טקסט ללינק) קשור לתוכנה המציגה את הPDF

אם יש לך גירסה ישנה של Adobe reader – מומלץ להשתמש בגירסה החדשה יותר.

הורדת הגירסה העדכנית ביותר של Adobe reader

(בחר את מערכת ההפעלה שברשותך, ואת השפה המועדפת – Hebrew ולחץ על Continue ואז על Download now)

שמחה
    חבר

תודה רבה על העזרה המופרטת, התחברתי לאתר של "אדובי" והתחיל להוריד…

ממש תודה על זה, ועל האתר וחבריו הנפלאים שמסייעים.

שמחה
    חבר

לצערי, עדיין לא נפתרה הבעיה, הורדתי כאמור גירסת אקרובט 9.1 בעברית, ויצרתי שוב מסמך פי די אפ (נכתב במקור בוורד 2003) שבמסמך עצמו (בוורד) יש קישורים (כחולים) שלחיצה + ctrl פותחת דף אינטנרט, אולם לאחר ההדפסה לפי די אפ, עדיין רק המייל ניתן לחיווי לדואל"ל, ולא דפי אינטנרנט. השורה נראית כחול, אולם אין סמן של אצבע הפותח.

אשמח לפתרון, או שאני עושה משהו לא כשורה, או שצריך להגדיר משהו שאיני יודע.

itsho
    מנהל בפורום

בשביל לוודא שהבעיה לא נובעת מה"מדפסת PDF" – בדוק אם בקובץ הזה עובדים הלינקים.

2009-10-06_134837_PdfLinksTest.rar

אם גם בקובץ זה, הלינקים לא עובדים:

בAdobe reader:

תפריט עריכה -> הגדרות (או Ctrl+k)

בהגדרות בחר את "כללי" (general)

וודא שיש סימון על השורה "צור לינקים מכתובות אינטרנט" (Create links from URLs)

שמחה
    חבר

אוהו, תודה על העזרה על פרטיה הנלווים.

אני מסיק שהבעיה בהדפסה לפי די אפ, היות ובקובץ בדיקה שצירפת, אכן הסמן השתנה לחיווי לקישור.

מעניין, שציינתי בהודעתי הראשונה באשכול זה, את שלל המדפסות שניסיתי, ובכולם התוצאה זהה. אולי תחכים אותי באיזה הדפסה לפי די אפ אתה משתמש?

itsho
    מנהל בפורום

של Adobe.

קניתי את תוכנת Adobe acrobat המלאה (ולא Reader).

ניסית לשנות את ההגדרות שכתבתי ? ועדיין, בקבצים שאתה "מדפיס" אין לינקים ?

שמחה
    חבר

תודה על המידע.

לא שינתי כיון שבדקתי וכבר היה מצויין ליצור קישורים מכתובת URL. ואמת עדיין בהדפסות אין ליניקים.

אופס, אני חושב שגיליתי היכן שורש הבעיה, למרות שאיני מבין מדוע זה כך, הליניק בהעתק הדבק מגיע כמובן באותיות ומספרים, השחרתי וכתבתי את שם הדף בעברית, בדקתי בוורד וזה קישר לדף מיד, רק כאשר זה עבר לפי די אפ, נשאר כחול אבל לא מקבל את יד החיווי של קישור.

תוך כדי כתיבת הודעה זו ניסתי בכתובת מלאה, היינו בלא עריכה, העתק הדבק, ובפתיחה בפי די אפ, באמת נפתח קישור.

א. אני מתנצל על חוסר הדיוק בשאלתי.

ב. מוסיף ושואל מדוע כאשר אני מחליף את האותיות, ובעצם זה עדיין נשאר כ"קישור", כאשר זה הופך לפי די אפ, הקישור נעלם.

itsho
    מנהל בפורום

אם הבנתי נכון, לאחר עריכת לינקים בוורד, הם משתבשים ?

אז נסה את זה:

בתוך וורד, סמן מילה, לחץ עליה לחיצה ימנית -> ובתפריט שיפתח בחר Hyperlink

בחלון שיפתח, כתוב את הלינק עצמו (כלומר, להיכן הלחיצה תוביל)

בלחיצה על אישור, הטקסט אמור להפוך ללינק אמיתי.

איך יודעים אם זה לינק אמיתי ?

בתוך וורד, משאירים את העכבר לשניה מעל הטקסט, ויופיע מעליו Tooltip:

itsho2009-10-7 14:27:43

שמחה
    חבר

שוב תודה על כל העזרה המופרטת.

א-ב-ל, בוורד אני רואה כמו שצירפת בתצלומי המסך, הכתובת מופיעה במסך השקוף, כפי הכתובת האמיתית, רק כאשר המשך הופך לפי די אפ זה נעלם ואינו.

לסיכום: בקישור אין בעיה כאשר הוא מובנה בוורד, כאשר הוא נהפך לפי די אפ, אם השארתי אותו כמכונתו המקורית, היינו באנגלית עם כל תוספת ה% ושאר סימני קישור, אף בפי די אפ נראה כקישור, אולם אם ערכתי אותו בוורד, למרות שבוורד הוא נראה כקישור בהפיכה לפי די אפ, נעלם הקישור.

itsho
    מנהל בפורום

מה שהתכוונתי שתעשה הוא שתנסה לערוך את הלינקים (שאותם אתה רוצה "לסגור לPDF") באמצעות לחיצה ימנית  ועריכתו באמצעות החלון שצילמתי.

האם זה מה שניסית ? (ולא לערוך בחלון הWORD עצמו) ?

שמחה
    חבר

כן זה מה שעשיתי, ועדיין בלא שינוי.

אם אמצא פתרון עד שתחזור בעוד חודש, אכתוב.

מוצגות 12 תגובות – 1 עד 12 (מתוך 12 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.