פורום › פורומים › פורום תמיכה בתקלות מחשבים › בעיית ריצת משחקים מרובי משתתפים [ידועה]
- This topic has 3 תגובות, 3 משתתפים, and was last updated לפני 16 years, 1 month by
דורון.
-
מאתתגובות
-
7 בינואר 2010 בשעה 14:07 #29634
דורון
חברשלום רב צוות תקלה!
(סליחה מראש על החפירה…)אני נוהג לשחק במשחקים מרובי משתתפים כמו WORLD OF WARCRAFT או GUNZ.
יש לי בעיה ששמתי לב אליה כבר לפני שנה בערך והיא רק הולכת ומחמירה. כאשר אני משחק בשרתים של משחקים שממוקמים בחוץ לארץ אני נתקל בקושי להתחבר למשחק והמשחק לא רץ לי חלק ובצורה רציפה. המחשב שלי לא חדש בכלל… פנטיום 4 2.66GHz שקניתי לפני כ – 6 שנים. עשיתי לו מספר שדרוגים כמו הוספת זיכרון, הגדלת דיסק קשיח והחלפת כרטיס מסך כך שנכון לעכשיו יש לי 160 GB בסך הכל בדיסק הקשיח ויש לי כ 90 GB פנויים (הדיסק הקשיח מחולק ל 2). לגבי הזכרון יש לי או 512 או 768 RAM. כרטיס המסך שלי עכשיו הוא גם לא משהו ואם אני לא טועה הוא GEFORCE FXP 5500 או משהו בסגנון. אני מחובר לאנטרנט במהירות 1.5 Mb.פירוט הבעיה ודברים ששמתי לב אליהם:
מה שקורה זה שלסרברים ישראלים (של 1 המשחקים שכתבתי למעלה) שאני משחק בהם אין לי שום בעיה להתחבר ולהכנס למשחק. עדיין יש לי לאגים וספייקים אבל הם קטנים מאוד בייחס ללאגים ולספייקים שיש לי עם סרבר ב UK לדוגמה.
כשאני מנסה להתחבר לסרבר של WORLD OF WARCRAFT שממוקדם ב UK אני לעיתים נתקל במצב שבמהלך ההתחברות אני מקבל הודעה של CONNECTED מה שאומר שהוא התחבר ואמור לעבור לחלון הדמויות שלי מה שלא קורה בדיעבד… הוא יכול להישאר במצב הזה חצי שעה ולא להכנס לחלון של הדמויות שלי. לגבי מקרה כזה שמתי לב שזה קורה בעיקר בשעות הצהריים-ערב אבל בבוקר זה לא קורה. בבוקר הוא נתקע על ה CONNECTED כמה שניות יותר ממש שאמור להיות באמת (שניה בסרבר ישראלי) אבל הוא מתחבר. נכון לעכשיו אני יכול רק להתחבר בבוקר אבל מתברר שאני לא יכול להנות בגלל שגם אם אני מצליח להיכנס למשחק אני נתקל במהלך המשחק ללאגים שמובילים לספייקים פשוט מטורפים. לדוגמה: אני נלחם במשהו אז המשחק לא ממשיך לעבוד למרות שאני יכול לזוז. כלאמר אני יכול לזוז אבל לא לתקוף ואני לא רואה שהיריב שלי תוקף אותי או לראות אותו זז, היריב שלי תקוע במקום לכאורה אבל זה ממש לא ככה. אני יכול לחכות שהמשחק ימשיך לרוץ כמה דקות מאז שהתחיל הלאג הזה ורק אחרי הדקות הארוכות האלו כל מה שקרה לפני 10 דקות קורה ממש מהר ובשניה ממש. הדבר מחמיר ככל שיש לי יותר יריבים ואם היריב הוא שחקן אז בכלל המצב גרוע. הלאגים והספייקים האלה קורים בתדירויות יותר ויותר גבוהות והלאגים נהיים יותר ויותר ארוכים ככל שמתקדמים לעבר הצהריים והערב עד שבסופו של דבר אני מקבל DISCONNECT והבעיה של ה CONNECTED… מתחילה ונמשכת עד הבוקר שלמחרת…התקשרתי לספק האינטרנט ולבזק בקשר לבעיה הזאת והם בדקו את החיבורים ואמרו שהכל מעולה ושאולי הבעיה היא מהמודם או הכבל של המודם או המעבד של המחשב. אני סקפטי למדיי לגבי המעבד כי הבעיה מחמירה בצהריים ובערב שבשעות אלו אנשים נכנסים לאינטרנט ויש שעות עומס (למרות שיש מצב כי אין לי מושג באמת…). לגבי החלפת המודם ניסיתי את הדבר הזה בעבר וזה לא עבד (המודם ישן יחסית). המחשב מסרב לקבל כל מודם אחר משומה ואי אפשר להתקין בו כרטיס רשת כי אין מקום להשים אותו. לגבי הכבל לא ניסיתי אבל גם לגבי זה אני לא מאמין שזה יעזור אבל באמת שאני בור ואין לי מושג מאיפה ולמה יש לי את הבעיה הזאת. אני מנסה לשחק בגרפיקה הכי נמוכה שיש ואין שינוי בכלל. לפני חודשיים בערך עוד יכולתי להיכנס בשעות הצהריים והערב אחרי שהתנתקתי והתחברתי כמה פעמים עד שהיה לי חיבור שנראה לי יותר טוב. (אני לא יכול להתחבר בדיוק אותו דבר וזה עוד משהו ששמתי לב אליו) כלאמר, אני רואה שאני מתחבר מהר אחרי שלחצתי על הICON של ההתחברות ולא מחכה 3 שניות לפחות… (יכול להיות שזה שטויות אבל זה עבד לי לפני חודשיים
). עכשיו לא משנה כמה שאני מנסה להתחבר ההתחברות לא משהו או לפחות ככה נדמה לי XP. גם שמתי לב שהמודם שלי מקבל DATA כשאני מבצע פעולה במשחק אבל למרות זאת הלאגים לא נעלמים ואני יכול לזוז חופשי אבל לא לתקוף ולא לראות שינויים שקשורים לאינטרנט.אשמח מאוד אם תציעו לי מה לעשות או תסבירו לי מאיפה הבעיה יכולה להיגרם.
(שוב סליחה על החפירה…)
תודה מראש, דורון!
7 בינואר 2010 בשעה 22:48 #29648ayb177
חבראיזה מערכת הפעלה יש לך
8 בינואר 2010 בשעה 08:25 #29651itsho
מנהל בפורוםבעיית הלאגים לשרתים בחול היא בעיה ידועה ומוכרת.
הבעיה מתחילה מהעובדה שהUpload בארץ נמוך משמעותית ממקומות אחרים בחו"ל.
ה"פתרון", שמשתמשים בו בארץ הוא די עלוב – פשוט מתחילים להשתמש בשרתים ישראליים עבור המשחקים הללו.

פרטנית לגבי המחשב שלך:
א. 768 זיכרון זה ממש מעט. בשביל לעבוד על המחשב (ועוד לא דיברתי על משחקי רשת) – מומלץ לפחות 1GB. מומלץ לשדרג.
ב. מהירות הגלישה שלך היא 1.5MBps בהורדה. אבל בהעלאה זה בערך 0.3MBps (במקרה הטוב!). כדאי לברר עם ספקית האינטרנט האם ניתן לשדרג את חבילת הגלישה לUPLOAD יותר גבוה.
itsho 2010-1-8 8:26:14 8 בינואר 2010 בשעה 11:29 #29678דורון
חברתודה רבה על העזרה!
דיברתי עם ספק האינטרנט והם מבקשים מחירים מופקעים לחבילות גיימרים …
אני לא הולך להשקיע על המחשב הזה יותר מדי אבל כשאקנה מחשב חדש אני אדע שאצטרך לעשות איזו חבילת גיימרים כדי להנות ממנו.

itsho 2010-1-9 20:10:39 -
מאתתגובות
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.