מסך שחור בתוכנית מסויימת

פורום פורומים פורום תמיכה בתקלות מחשבים מסך שחור בתוכנית מסויימת

מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    שאלה
    חבר

בבית יש לי מחשב  חדש שעובד תחת XP ים כרטויס תצוגה 7600gt  ( של ריידון ? )  ומסך 22" מלבני.

הכל טוב עד ש אני  מפעיל תוכנית גיבוי  acronis, תוכנה מוכרת וידועה לסביבת XP שעבדה גם על המחשב הישן וגם במקום העבודה. במקרה זה מופיע מסך שחור מלא בלי הודעת שגיאה

זה קורה גם בתוכנות אחרות אבל שם אפשר להסביר מכיוון שאלו תוכנות שנוצרו בסביבת dos וכך גם החלון. במקרה כזה הדרך לצאת משם הוא עי  alt tab   עד שנפתח החלון  הרגיל ואז להעיף את התוכנית שגרמה זאת.שוב זה קורה רק במחשב חדש זה.

המשותף לכל המקרים שמדובר בתוכנית שאמורה להשתלט על כל המסך. אבל למה זה קורה לי רק במחשב החדש?

הטכנאי שהרכיב את המחשב אומר לי שכנראה זה קשור ל דריבר של כרטיס התצוגה החדש, אבל לא נמצא דריבר חדש יותר .

בתודה אביחי

תשובה
    חבר

אכן, כפי שציינת. מה שפירטת מעיד על בעיתיות בכרטיס המסך. לפי דעתי, לא מדובר
    בפונקציה של דרייבר שכן הינך טוען שמדובר בדרייבר העדכני ביותר. הבעיה שמתעוררת
    אצלך נובעת מהפעילות המשותפת והלקוייה של כרטיס המסך עם מסך ה- Widescreen. נראה כי
    קשה להם להתסגל אחד אל השני. על מנת לאתר את הגורם המפריע – נסה להחליף את המסך
    במסך פשוט אחר ולראות אם התופעה נשארת או לחילופין נסה להחליף את כרטיס המסך לכרטיס
    מסך אחר (אפילו פשוט יותר) ובדוק אם הבעיה נותרה.

בשורה התחתונה – אם החלפת
    כרטיס והסתדר או שמא החלפת מסך והסתדר, אין זה אומר כי אין הם עובדים טוב או תקולים
    : הדבר מורה על אי תאימות בין המסך לבין החומרה. על מנת שתהא תאימות – עליך למצוא
    כרטיס שיעבוד בצורה מושלמת עם המסך שברשותך. דבר זה בד"כ נדיר אולם היו דברים
    מעולם.

עדכן אותנו כיצד הסתדרו העניינים.

בהצלחה

מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.