זכרון פלאש CRUZER של סאנדיסק לא מזוהה

פורום פורומים פורום תמיכה בתקלות מחשבים זכרון פלאש CRUZER של סאנדיסק לא מזוהה

מוצגות 7 תגובות – 1 עד 7 (מתוך 7 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    moleculo
    חבר

שלום
    יש לי זכרון פלאש (דיסק און קי) של סאנדיסק, דגם CRUZER MICRO בעל נפח 16GB עם מערכת U3 אוטומטית.
    יש לי אותו כבר שנתיים-שלוש ולא הייתה לי עד עכשיו כל תקלה איתו.
    יש לי עכשיו מחשב נייח כמעט חדש – הוחלפו לוח אם+ספק כוח+הארדיסק ראשי שהלכו לעולמם.
    מערכת ההפעלה היא WINDOWS XP SP3, הותקנה גם במחשב הקודם וה-CRUZER עבד בה ללא כל בעיות.
    ועכשיו, הוא לא מזוהה.

מה שיותר מוזר:
    1. ה-CRUZER עדיין עובד מצוין במחשבים אחרים.
    2. חשבתי שאולי יש בעיה בכניסת ה-USB אז בדקתי התקנים נוספים והוא מזהה אותם ללא בעיה. ובכלל נראה שהמחשב תקין מלבד הבעיה הזו.
    3. ה-CRUZER מזוהה במנהל ההתקנים, אבל אין כל גישה אליו ב"המחשב שלי" וכו'.

מה שניסיתי עד עכשיו:
    התקשרתי לתמיכה הטכנית של סאנדיסק, והמסקנה היא שהבעיה היא לא במכשיר ולא במחשב אלא התנגשות כלשהי בין מערכת ה-U3 של ה-CRUZER ומערכת ההפעלה.
    מצאתי גם פתרון של מחיקת הרישומים ולאחר אתחול הוא מזוהה במחשב כחומרה חדשה ותקין והכל עובד, אבל באתחול הבא הבעיה חוזרת על עצמה וצריך שוב למחוק את הרישומים ולאתחל וחוזר חלילה. לא אידאלי.

מאחר וה-CRUZER עובד במחשבים אחרים יש לי אפשרות לעשות גיבוי למידע שעליו ולפרמט אותו, יש גם אפשרות להתקין עליו מחדש את מערכת ה-U3 אבל לא נראה לי שגם זה יעזור אם יש התנגשות.
    האם כדאי לנסות בכל זאת?
    וכן, אני משתמש במערכת ה-U3.

שנית, כרגע נראה לי שהבעיה יכולה להיות גם שמערכת ההפעלה הותקנה לאחר פירמוט מהיר ולא פירמוט יסודי, כאשר לפני כן הייתה מותקנת על ההארדיסק הראשי מערכת הפעלה אחרת. אני שוקל לבצע פירמוט יסודי ולהתקין ווינדוז מחדש אבל לא בטוח שגם זה בהכרח יעזור, ומקווה למצוא פתרון אחר לפני כן ושומר את זה כמוצא אחרון.

אם למישהו יש רעיון שעוד לא ניסיתי ועשוי להצליח, אעריך זאת עד מאוד.Handshake

moleculo2011-11-02 23:41:03

אלי
    חבר

בטל את כל התוכניות ב msconfig

ובדוק אם הוא מזוהה

moleculo
    חבר

ניסיתי, אין שינוי גם לאחר ביטול התכניות ב-MSCONFIG.
    וזה גם אחרי פירמוט מלא של ה-CRUZER שכעת ללא מערכת U3 וריק לחלוטין מכל מידע.

אני מנסה לחשוב מה זה יכול להיות, ועכשיו גם ראיתי שבמחשב עדיין יש רישומים של כונן\צורב DVD שהוסר ממנו לפני התקנת הווינדוז, וה-CRUZER מזוהה (גם) בתור CD DRIVE.
    יכול להיות שזה קשור ואולי שם ההתנגשות?Wacko
    moleculo2011-11-05 20:00:59

אבי לוי
    מנהל בפורום

בעיית התקנים.

יתכן ולמערכת חסרים התקני מערכת חיוניים, כגון: צ'יפסט.
    במצב כזה תקלה כמו שלך תיתכן בהחלט.
    אפשרות נוספת היא שהותקנה חבילת התקנים שאינה תואמת לאחר הפרמוט.
    על השאלה הזו, רק מי שפרמט בפועל יוכל לענות.

moleculo
    חבר

[QUOTE=Rush]בעיית התקנים.

יתכן ולמערכת חסרים התקני מערכת חיוניים, כגון: צ'יפסט.
    במצב כזה תקלה כמו שלך תיתכן בהחלט.
    אפשרות נוספת היא שהותקנה חבילת התקנים שאינה תואמת לאחר הפרמוט.
    על השאלה הזו, רק מי שפרמט בפועל יוכל לענות.

[/QUOTE]

אני זה שפירמט בפועל ואין לי מושג. כאמור רק יודע שעשיתי פירמוט מהיר.
    נשאר לי רק לבדוק אם הבעיה ממשיכה גם אחרי פירמוט יסודי של ההארדיסק והתקנה נקיה לחלוטין של מערכת ההפעלה.
    לגבי צ'יפסט, איך בודקים? מדובר בהתקן פיזי? במעבדה שהרכיבה לי את הלוח החדש אולי ידעו?

אבי לוי
    מנהל בפורום

יש להפריד בין פרמוט המחשב והתקנת מערכת ההפעלה,

לבין התקנת הדרייברים וכל התקני המערכת שלאחר מכן.
    הפרמוט הוא הליך שמתבצע מהר מאד שלאחריו ההתקנה מתבצעת באופן אוטומטי.
    התקלות מתחילות בשלב שלאחר ההתקנה.
    בדוק את לוח האם שלך.
    אם ברשותך תקליטור ההתקנה של לוח האם – פשוט הכנס אותו והתקן את עדכון הצ'יפסט ושאר התקנים באם נדרש.
    באם אין לך את תקליטור ההתקנה, עליך לזהות את לוח האם ולהוריד באופן ידני את כל ההתקנים ולהתקינם.
    גש למנהל ההתקנים: התחל > הפעלה > devmgmt.msc > אישור
    בדוק את התקני מערכת ע"י לחיצה על ה + שליד  וכן את בקרי טורי אפיק אוניברסלי (USB)
    את לוח האם שלך תוכל לזהות באמצעות המדריך – הזה
    בהצלחה !
    moleculo
    חבר

Rush,
    לוח אם הגיע עם תקליטור, התקנתי ממנו את עדכון הצ'יפסטס (שיתכן שכבר התקנתי לפני כן, לא בטוח) ולאחר ההתקנה כשניסיתי לאתחל הופיעה לי הודעה שתוכנית שקשורה ל-USB לא מגיבה והייתי צריך לסגור אותה ידנית כדי לאתחל. אחרי האתחול הופיע חלון עדכון USB וחיכיתי עד שנסגר לבד. התקנתי גם את כל שאר התקנים מהתקליטור של הלוח ו…התקלה עדיין ממשיכה.Ouch

לגבי הבדיקה במנהל ההתקנים ובקרת ה-USB שם, נכנסתי אבל אני לא יודע מה אני אמור לראות שם ולפי מה אני אמור לדעת אם משהו חריג שם או לא.

מוצגות 7 תגובות – 1 עד 7 (מתוך 7 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.