פורום › פורומים › פורום תמיכה בתקלות מחשבים › מחשב נדלק חשמלית ללא תצוגה [בעיה נפתרה]
- This topic has 6 תגובות, 3 משתתפים, and was last updated לפני 13 years, 6 months by
אבי לוי.
מוצגות 7 תגובות – 1 עד 7 (מתוך 7 סה״כ)
-
מאתתגובות
-
12 בנובמבר 2011 בשעה 21:52 #45405
תמר
חברשלום,
יש לי מחשב עם מעבד AMD Athlon X2 64Bit 6400+ Socket AM2, 3.2Ghz, 90nm, כבר למעלה מ-3 שנים.עבד מצוין עד לפני כיומיים. עבדתי על המחשב עד שעשיתי הפסקה קטנה, השארתי אותו עובד וכשחזרתי גיליתי שאין תצוגה במסך גם לאחר הזזה של של העכבר. כיביתי אותו והשארתי אותו כבוי עד היום ללא בדיקה כלשהי. היום הדלקתי אותו שוב, המחשב נדלק חשמלית אך שוב ללא כל תצוגה במסך. בדקתי חיבורים למסך הכל שהיו תקינים וגם ניסיתי מסך אחר שגם בו לא הייתה תצוגה. אח"כ הסתכלתי בתוך המחשב בזמן שהוא היה דולק וגיליתי שהמאוורר של המעבד מבין כל שאר המאווררים לא עבד 🙁 מה שכן הוא כן מסתובב ממש לשניה כאשר אני לוחצת על כפתור ההדלקה של המחשב וכאשר אני מכבה את המחשב אך חוץ מבמקרים אלו הוא לא מסתובב כלל יש לזה משמעות כלשהי? שאר המאווררים עובדים תקין כולל המאוורר של הספק.בשלב הבא ניתקתי את המחשב מהחשמל, ניתקתי את המאוורר מהלוח אם (של Gigabyte GA-M57SLI-S4 תואם AM2) פירקתי אותו עם הגוף קירור ושמתי לב שהגוף קירור היה חם מן הרגיל ואני דווקא כן בודקת טמפרטורות עם התוכנה SPEED FAN 🙁יש אבק על המאוורר וגוף הקירור שעוד לא ניקיתי ושאריות החומר התרמי שהיה מרוח בין המעבד לגוף הקירור הן בצבע אפור. אני מניחה מאיך שזה נראה שצריך לחדש את המריחה של החומר התרמי ולקנות מאוורר חדש, הבעיה שאני לא יודעת אם זה יעזור או שכבר נוצר נזק בלתי הפיך למעבד. קראתי שניתן לזהות מעבד שרוף עם סימני התחממות יתר אבל קשה לי לאבחן ולכן אני מצרפת קובץ תמונה של המעבד. אין לי כבר אחריות על המעבד.הייתי רוצה לדעת אם מה שעשיתי עד עכשיו נשמע הגיוני, אם צריך לעשות בדיקות נוספות כלשהן וכמובן בין אם כן או לא מה הפיתרון לבעיה ומה לעשות? איך אני אדע אם המעבד תקין או שניזוק מחימום יתר ובמידה וניזוק האם יש המלצה כלשהי למעבד מסוים?הרבה הרבה תודה מראש לכל מי שיוכל לעזור.13 בנובמבר 2011 בשעה 22:37 #45419אלי
חבריש צורך להרכיב את המעבד על לוח תואם לצורך בדיקה
רק כך אפשר לבדוק אם הוא תקין14 בנובמבר 2011 בשעה 13:05 #45431תמר
חברניקיתי את המחשב ניקוי ממש יסודי מאבק, פירקתי את כרטיס המסך שהיה מלא באבק, מאווררים וכו' החזרתי את הכל ועכשיו הכל תקין! המאוורר של המעבד מסתובב והמחשב עולה!
הרבה תודה בכל מקרה והייתי רוצה רק לשאול כמה שאלות אחרונות, לפי מצב החומר התרמי שאפשר לראות על המעבד בתמונה האם יש צורך לחדש את המריחה? קראתי שצריך להסיר קודם את השאריות ולמרוח ממש טיפה קטנה בגודל של גרגיר אורז על המעבד, צריך להסיר את השאריות בדרך מסויימת? בנוסף כאשר פירקתי את כרטיס המסך גם שם הייתה מרוחה משחה תרמית שהייתה כבר יבשה כמו על המעבד גם שם יש צורך לחדש את המריחה? זה כרטיס GeForce 8800 GT. יש לי מזרק קטן עם חומר תרמי בצבע זהוב שקניתי לפני מספר שנים זה יכול להיות שמיש גם לאחר כמה שנים? ושאלה באמת אחרונה – אין לי את זה אבל מישהו אמר לי להשתמש רק ב- Arctic Silver Ceramique כמשחה תרמית זה נכון?אני מקווה שזה לא יותר מדי שאלות אני פשוט רוצה למנוע כל סיכוי להתחממות יתר של המעבד.14 בנובמבר 2011 בשעה 20:39 #45440תמר
חברשכחתי לציין שעכשיו הטמפרטורה של המעבד נעה בין 51-52C לפי התוכנה SPEEDFAN ולפיה הטמפרטורה גבוהה מדי השאלה אם זו טמפרטורה תקינה לסוג זה של מעבד AMD?
תודה15 בנובמבר 2011 בשעה 13:25 #45452אבי לוי
מנהל בפורוםלשאלתך הראשונה, מומלץ וכדאי מאד למרוח משחה טרמית בכל פעם שמפרקים את יחידת הקירור.
יש למרוח שכבה אחידה ודקה בעובי של מילימטר לערך על פני שטח המעבד.לפני המריחה, יש לנקות היטב את שטח הפנים של המעבד באמצעות מגבון עדין עם מעט אלכוהול,על מנת להסיר את השאריות הקודמות.את אותה פעולה יש לבצע על משטח צלע הקירור שאמור לשבת על המעבד.יש להשתמש במשחה טרמית בלבד ולא כל חומר אחר.הטמפרטורה של המעבד כפי שציינת, גבוהה במעט, אך עדיין בגדר סביר.מומלץ לבצע את הפעולות שציינתי.בהצלחה !16 בנובמבר 2011 בשעה 10:57 #45482תמר
חברעזר תודה רבה!
16 בנובמבר 2011 בשעה 12:14 #45489אבי לוי
מנהל בפורוםמעולה !
וכמו כן ההתמצאות שלך בחומרה ((-: -
מאתתגובות
מוצגות 7 תגובות – 1 עד 7 (מתוך 7 סה״כ)
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.