פורום › פורומים › פורום תמיכה בתקלות מחשבים › מחשב קופא – בעיקר אחרי סטארט אפ [בעיה נפתרה]
- This topic has 7 תגובות, 2 משתתפים, and was last updated לפני 13 years, 1 month by
יונתן לוינסון.
-
מאתתגובות
-
3 בדצמבר 2012 בשעה 10:32 #50095
שלום רב,
אשמח אם תעזרו לי לפתור את התקלה או לחילופין לכוון אותי למי לפנות.
התקלה החלה לפני ארבעה חודשים – המחשב קפא לאחר הפעלה לסירוגין.
אם הייתי מכבה ומיד מפעיל מחדש המחשב נתקע באמצע האיתחול אך אם הייתי מחכה מספר דקות אחרי הכיבוי המחשב עלה ועבד בסדר גמור.
הפעולות והבדיקות שנעשו:
הפעלה במצב בטוח
ניטרול כרטיס הרשת
חיבור עכבר ומקלדת חוטיים במקום האלחוטיים
סריקות וירוסים
התקנה של TuneUp utilities
סריקה עם ccClener
סריקות עם התוכנות Spybot ו MalwareBytesכל הפעולות הנ"ל ללא שינוי – המחשב קפא בכל המצבים / אחרי הבדיקות הנ"ל.
מה שכן עזר לתקופה מסויימת זה ניתוק של כונן קשיח שהיה מחובר ב IDE
וניתוק צורב ה DVD שהיה מחובר ב SATA
זה עזר רק לחודש ועכשיו שוב חזרה התקלה.מפרט המחשב:
Intel i5
4gb DDR3
win 7 homepremium 64
gigabyte ga 55p usb3
avira antivirusתודה רבה,
יונתןLevinson 2012-12-03 10:37:40 3 בדצמבר 2012 בשעה 19:46 #50097itsho
מנהל בפורוםנסה לבדוק אם הבעיה נובעת מחימום יתר של המעבד. ראה מדריך לאימוץ המעבד למקסימום.
אם אכן המחשב נתקע בבדיקת מאמץ – משמע שמדובר בוודאות בבעיית חומרה.נתק כל התקן חומרה שניתן להפעיל את המחשב בלעדיו (צורבים/מדפסות/כל דברים שמתחבר בUSB)
ומכאן, עליך לבודד את החלק הבעייתי:
* זכרונות (אם יש 2, נתק אחד ובדוק שוב, ואם הבעיה נמשכת, החלף בין הזכרונות, אם אפשר, נסה להשיג זכרונות מאותו סוג – ממחשב אחר),
* כרטיס מסך (אם לא מובנה, בדוק את המאוורר, ודא כי הוא מסתובב ! – יתכן שרק המאורר נשרף)
* מעבד (בדוק את חום המעבד, נקה אותו מאבק וכו')
* ואם הגעת עד לכאן, מסתבר שהבעיה היא בלוח האם.
אך לא הייתי ממליץ להחליף לוח מבלי להתייעץ עם טכנאי/מעבדה שיבדוק את המחשב.בהצלחה !
itsho 2012-12-03 19:46:44 5 בדצמבר 2012 בשעה 15:55 #50136הי
קודם כל תודה רבה על העזרה 🙂אימצתי את המעבד למשך שעתיים ברציפות והוא לא נתקע.
בנוסף, בדקתי וכל המאוורים עובדים, גם בכרטיס המסך.זה אומר שמדובר בתוכנה?
או שאולי לתת לבדיקת המאמץ לרוץ יותר זמן?
שוב תודה רבה
5 בדצמבר 2012 בשעה 23:22 #50144itsho
מנהל בפורוםבשביל השקט הנפשי, הייתי ממליץ לתת למחשב להתאמץ לילה שלם.
החדש שלי הוא עדיין בכיוון הזכרונות/לוח.אחרי בדיקת מאמץ לילה שלם, הייתי ממליץ שתבדוק גם את הזכרונות (בעזרת התוכנה המובנית של וינדוס 7 או תוכנה חיצונית – לא משנה).
6 בדצמבר 2012 בשעה 17:39 #50155אז ככה,
אימצתי את המעבד בלילה למשך שבע שעות והמחשב לא נתקע.
בבוקר כיביתי אותו.
לאחר כמה שעות כששוב הפעלתי אותו, הוא קפא אחרי שהוא עלה ואז בין אם כיביתי והפעלתי שוב או אם עשיתי ריסטרט הוא נתקע קצת אחרי שהוא התחיל לעלות או שלא עלה בכלל.
הכנסתי והוצאתי את הזכרונות ואז הוא כן עלה ולא נתקע ולאחר מכן הרצתי את בדיקת הזכרונות של ווינדוס שלא מצאה תקלה בזכרונות.מסיקים מזה שמדובר בלוח האם(שעדיין באחריות)?
ואם כן, יהיה צורך בפרמוט?שוב תודה רבה, בעזרתך אני מתקרב לפתרון התקלה שמציקה לי כבר מספר חודשים 🙂
Levinson 2012-12-06 18:54:22 6 בדצמבר 2012 בשעה 20:39 #50165itsho
מנהל בפורוםאהלן.
אחרי מצב מוזר כזה, ניתן לומר בבירור שהבעיה היא לא במעבד או במאוורר שלו (שזה הקלה במידה מסויימת).
החשד הוכבד כלפי הזכרונות והלוח (למרות שבבדיקת הזכרונות הכל תקין – כל עוד הזכרונות לא נבדקו עם חומרה כמו זו, אני ממשיך לחשוד בהם).בשביל לצאת מהספק, הייתי ממליץ לנסות זכרונות ממחשב אחר (אם יש לך אפשרות כזו.).
אם לא, כאן עליך לפנות למעבדה שבה יש לך אחריות תוך ציון מסכת הייסורים שציינת כאן.ההמלצה שלי (בשביל להמנע מטרטורים) היא שגם אם אין לך אפשרות לקחת מחבר או ממחשב אחר זכרונות, פשוט תקנה סטיק אחד של זכרונות – המחירים היום ממש זולים, וגם אם זה לא פותר את הבעיה, אז עדיין הרווחת 2 דברים – גם זיכרון נוסף, וגם הידיעה שהבעיה היא לא בזכרונות אלא בלוח האם (ב99 אחוז).
רק שים לב לקנות זכרונות המתאימים ללוח האם שלך.
itsho 2012-12-06 20:41:56 9 בדצמבר 2012 בשעה 10:18 #50189אני אבדוק עם זכרונות אחרים ואם זה יקרה שוב אני אקח אותו למעבדה.
שוב ממש תודה רבה על העזרה והמידע, אני יעדכן בהמשך.
חג שמח,
יונתן3 בינואר 2013 בשעה 15:49 #50492שלום
חזרתי לעדכן…
לצערי לא מצאתי ממי לקחת זכרונות כדי לבצע את הבדיקות שהצעת, אבל התחושה שלך היתה נכונה כי כשלקחתי את המחשב למעבדה, הטכנאי בנוכחותי שיחק פיסית עם הזכרונות תוך כדי שהמחשב עולה וגרם לתקיעה שלו.
ואז הוא הוציא את הזכרונות, ניקה להם את המגעים, ונפתרה הבעיה. אני מקווה שלנצח 🙂אז שוב תודה רבה על העזרה האדיבה שלכם.
יונתן
Levinson 2013-01-03 15:50:57 -
מאתתגובות
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.