פורום › פורומים › פורום תמיכה בתקלות מחשבים › מערכת הפעלה לא עולה
- This topic has 2 תגובות, 2 משתתפים, and was last updated לפני 12 years, 5 months by
noam84.
מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)
-
מאתתגובות
-
10 בינואר 2013 בשעה 07:59 #50566
noam84
חברבוקר טוב,
יש לי מחשב (נייח), מערכת הפעלה WINXP 32.אתמול, אחרי הפסקת חשמל, כאשר ניסיתי להדליק שוב את המחשב המחשב עולה (כולל תצוגת מסך) עד שלב טעינת ה-WINDOWS.בשלב זה, לאחר כ-2 שניות המסך משחיר וה-WIN לא עולה.אני יודע באופן וודאי שה-WIN לא עלה כי אם הוא היה עולה (ופשוט לא נותן תצוגה) הייתי מצליח להתחבר אליו מרחוק.אציין כי לא מוצגת שום הודעה על המסך והמחשב לא מבצע ריסטרטים !!ההגדרות ב-BIOS נכונות – בדקתי.מצב בטוח – לא עובד (ההעלאה נתקעת באמצע).העלאת המחשב דרך ERD – לא עובד – נתקע באמצע.טרם ניסיתי לעשות REPAIR עם דיסק של מערכת הפעלה – לא היה לי זמן בבוקר – אנסה כשאחזור מהעבודה.פשוט מסך משחיר….האם מישהו מכיר את התופעה ? אשמח לעזרה מה ניתן לעשות לפני שאני מפרמט ?יש לי חומר רב שהייתי שמח לא להפסיד !נעם.noam84 2013-01-10 08:08:49 10 בינואר 2013 בשעה 12:54 #50569אבי לוי
מנהל בפורוםשלום נועם
הדבר האחרון שאתה רוצה לבצע כעת זה פרמוט או פעולת תיקון עותק.ברגע שהמערכת איננה מסוגלת לעלות גם באמצעות מ"ה חיצונית כגון: ERD,זה מצביע בבירור על תקלה חומרתית – ולכן כל ניסיון לתקוף את הבעיה באמצעות תיקון \ פרמוט הוא מיותר ומזיק.במידה ויש לך ניסיון בטיפול בחומרה, הייתי מציע לך לעבוד בשיטת האלמינציה.נתק את המחשב מכל החיבורים שלו, פתח אותו והשכב אותו על שולחן בסביבה מוארת.לחץ כמה שניות על כפתור ההפעלה ע"מ לפרוק את כל המתח שנותר.שלוף החוצה את כרטיסי המסך,רשת, זכרונות, וכל כרטיס אחר שמותקן על הלוח.נתק את כבלי הנתונים מהלוח לדיסק הקשיח, לכונני התקליטורים, ולפלופי.בהזדמנות זו נקה את הלוח , הרכיבים , המאווררים והמארז מכל האבק.עבור על חריצי הכרטיסים וכן על המגעים העדינים של הכרטיסים ותוודא שהם נקיים.בסיום הניקיון, תשאיר אך ורק את ספק הכוח מחובר ללוח, חבר את המחשב לרשת החשמל והפעל אותו.באם אתה מקבל צפצופים, זה אומר שהלוח לא מת ויש לעבור לשלב הבא.החזר את כרטיס המסך ואת הזכרונות, חבר את הלוח לדיסק הקשיח – תשאיר את כל השאר מנותק.נסה להחליף ספק כוח עם אותה תצורה במינימום רכיבים מחוברים ללוח.החלף כרטיס מסך.הוצא רכיב זיכרון בודד מהסלוט במידה ויש יותר מכרטיס אחד.נסה להעלות את המערכת דרך הדיסק הקשיח שלך ולחליפין דרך ERDאפשרות אחרונה היא, התקנת כונן קשיח אחר והתקנת מערכת הפעלה עליו,בכדי לקבוע באם התקלה נובעת מהכונן – ובמידה וכן… תוכל לחבר את הכונן התקול כ SLAVE ולהציל מידע ממנו.באם נכשלת בכל הניסיונות הנ"ל, יש לפנות למעבדת שירות טובה להחלפת לוח אם.לאחר החלפתו בלוח מתאים, תוכל לחזור ולהשתמש באותו כונן קשיח באותו מידע שהיה עליו.בהצלחה !Rush 2013-01-10 13:03:26 10 בינואר 2013 בשעה 13:46 #50571noam84
חברהיי,
תודהכן, אני מתמצא בתחום – תוכנה וחומרה (אני אף נותן שירותים כטכנאי).העליתי את ההודעה במטרה לשמוע האם מישהו כבר נתקל בתופעה ויוכל לקצר את זמן הבדיקה שלי.בכל אופן, תודה על העזרה ועל הרצון.אדאג כמובן לעדכן כאשר הבעיה תיפתר.לדעתי מדובר בספק/ כ.מסך.בכל אופן, אני בוחן ייתכנות להתקין במחשב שלי HD ראשי SSD ועליו לנהל את מערכת ההפעלה.שיהיה לנו בהצלחה. -
מאתתגובות
מוצגות 3 תגובות – 1 עד 3 (מתוך 3 סה״כ)
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.