בעיית אתחול ושעון

מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    תמר
    חבר

שלום,

יש לי מחשב נייד של HP מדגם Compaq 6910p. כל פעם כאשר אני מעלה את מערכת ההפעלה WINDOWS XP PROFESSINAL, בפעם הראשונה כשאני מדליקה את המחשב, היא לא עולה אלא עוברת למסך כחול לשניה והמחשב מבצע אתחול מחדש (זה קורה בשלב שכתוב Windows Xp באמצע המסך ברקע שחור עם פס טעינה כחול). רק בפעם השניה שאני מעלה אותה אחרי בחירה באפשרות LAST KNOWN GOOD CONFIGURATION היא עולה לגמרי ואני יכולה לעבוד על המחשב. בנוסף, כאשר מערכת ההפעלה עולה, קורה לפעמים שהשעון והתאריך לא מכוונים ואני צריכה לעשות סינכרון עם השרת או שינוי ידני של התאריך והשעה, אחרת כל אתר שאני מנסה לגלוש בו אני מקבלת הודעה מהדפדפן שהאתר אינו מאובטח. הבעיה הזו נפתרת כאשר אני מכוונת את השעון והתאריך. למרות שאני מסנכרנת אותם, כל פעם שאני מעלה את מערכת ההפעלה מחדש הם משתנים שוב לערכים לא נכונים ואני צריכה לכוון מחדש. שיניתי את השעה והתאריך לערכים הנכונים בביוס ושמרתי את השינויים אך גם בביוס הם משתנים לבד בכל הפעלה מחדש של המחשב. האם זה מעיד על בעיית חומרה של בטריית CMOS תקולה או שיש פיתרון אחר לבעיה?

על אותו מחשב נייד מותקנת גם מערכת הפעלה WINDOWS 7 איתה אני נתקלת באותה בעיית אתחול ושעה בדיוק כמו ב-XP.

מה הפיתרון לבעיה?

תודה רבה מראש!

itsho
    מנהל בפורום
    1. בעיית המסך הכחול בוינדוס XP קצת מטרידה. בטל את ההפעלה האוטומטית מחדש, וכתוב כאן את המספר המופיע במסך הכחול.

2. בעיית התאריך (בשני מערכות ההפעלה) נגרמת בגלל בטריית ביוס שנגמרה.

מכיוון שמדובר במחשב נייד, הייתי ממליץ שתפנה למעבדה שיחליפו לך את הבטריה. הבטריה אמורה לעלות מקסימום 10 ש"ח, אך על פתיחת המחשב עצמו כל מעבדה גובה בצורה שונה. בכל מקרה, אל תשלם יותר מ100 ש"ח בשום פנים ואופן.

itsho2013-04-05 16:27:34

תמר
    חבר

איזה 100 ש"ח אני מפרקת את הנייד לבד רק צריכה להשיג את הבטריה P:

את הבטריה ניתן להשיג רק דרך HP בהתאם לדגם של הנייד שיש לי נכון?

מה הסיבה ששעון ותאריך לא נכונים מונעים גלישה תקינה באינטרנט, וכל אתר שמנסים להגיע אליו צריך לעבור קודם את העמוד של הדפדפן ששואל אותי אם אני רוצה להמשיך לאתר לא מאובטח או לא? זה קורה עם כל אתר בכל סוגי הפדפנים בין אם זה גוגל או הוטמייל או כל אתר אחר.
    רק ברגע שאני מכוונת את השעון זה מסתדר.

תודה על העזרה!

The Elusive Spirit2013-04-05 20:33:37

יניב
    מנהל בפורום

את העדכון של מיקרוסופט לשעון קיץ התקנת?

מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.