פורום › פורומים › פורום תמיכה בתקלות מחשבים › בעיית בביוס – לא מזהה רכיבים [כנראה בעית חומרה]
- This topic has 6 תגובות, 2 משתתפים, and was last updated לפני 12 years by
ilankaha.
מוצגות 7 תגובות – 1 עד 7 (מתוך 7 סה״כ)
-
מאתתגובות
-
22 במאי 2013 בשעה 10:46 #52079
ilankaha
חברשלום
יש לי בעיה חמורה במחשב הנייד 10.1 אייסר,המחשב נקנה לפני שבועיים עם מערכת הפעלה וינדוס 7 סטרטר, ניסיתי לפרמט ולהחליף ל XPכרגע המחשב תקוע על מסך כחול עם הודעה שכנראה יש וירוס בביוס – הוא לא מזהה חלק מהרכיבים.האם יש תוכנה לזיהוי וניקוי סוג כזה של וירוס?כרגע המחשב תקוע ואי אפשר להתקין עליו מערכת הפעלה…תודה מראש22 במאי 2013 בשעה 11:22 #52080אבי לוי
מנהל בפורוםשלום אילן
חבל שלא התייעצת לפני המהלך שבצעת.לתקלה שלך עלולים להיות שתי גורמים עיקריים.1. מערכת XP איננה תואמת את החומרה שבמחשב.2. דיסק ההתקנה שלך אינו תקין או פגום \ נגוע.האם יש אפשרות שתוכל להעלות צילום ממצלמה חיצונית של המסך הכחול ?למיטב ידיעתי ווירוסים מסויימים עלולים לפגוע בביוס. (נדיר)לכן האפשרות הראשונה, נראית לי בסבירות יותר גבוהה.למה לך לרדת מחלונות 7 ל XP ?אם כבר מתקינים מערכת, אזי עדיף בהרבה לשדרג לגרסת חלונות פרו או אולטימייט.עצתי לך היא, להשיג תקלטור התקנה חוקי עם מפתח מוצר ולהתקין בחזרה חלונות 7בכל גרסה למעט סטארטר.במידה והביוס נגוע, יש לפעול בדרכים מורכבות יותרוזו כבר משימה לטכנאי מנוסה.בהצלחה !Rush 2013-05-22 11:29:48 22 במאי 2013 בשעה 13:27 #52081ilankaha
חברהי
העברה לXP נובעת מכך שהמחשב חלש יחסית והמלצת הטכנאי הייתה לעבור אליובשלב ראשון התקנתי ווינדוס 7 אולטימט והמחשב ממש לא תפקד…דיסק ההתקנה הוא חוקי ואין איתו בעיה.לכן האבחנה של הטכנאי היא שיש וירוס בביוסלעומת זאת – הטכנאי מעולם לא טיפל בבעיה מסוג זו ולכן צריך עזרהעם תוכנה מתאימה וכד'…22 במאי 2013 בשעה 13:58 #52082אבי לוי
מנהל בפורוםזהו אכן מחשב חלש בעל ביצועים נמוכים, לשפוט רק על סמך הנתון החלקי של הדגם שציינת.
לגבי הודעת הווירוס במסך הכחול, זה עלול להיגרם כתוצאה של דרייברים שאינם תואמים.מבחינת החומרה, ניתן להתקין עליו XP , אם כי לדעתי לא תקבל שיפור משמעותי בביצועים או במהירות.הטכנאי שהתייחסת אליו, עושה רושם של חובבני למדיי.בבדיקה מהירה שערכתי, ראיתי מספר דיונים באותו נושא, ומסתבר שברובם,הותקנו תוכנות מנהלי התקן שאינם תואמים.המחשב אמור לעבוד עם חלונות 7.הנה דוגמא לאתר המספק הורדה של מנהלי התקן חלופיים.לדעתי מה שיש לעשות כעת הוא להתקין מחדש את הכלע"י טכנאי טוב שיידע להתמודד מול המשימה הזאת.נקודה נוספת, המחשבים האלה מגיעים בדר"כ ללא CD ROMמה שמקשה יותר על ההתקנה וחושף את ההתקנה לתקלות נוספות.מה שאתה תוכל לעשות כרגע, הוא לנסות להעלות את המחשב במצב בטוח.סיכוי טוב שהוא יעלה משום שאנני סבור שמדובר בווירוס ביוס.לאחר מכן יש לבדוק את כל מנהלי ההתקנים, או לשחזר את המערכת למועד שלפני התקנת הדרייברים.בכל מקרה תצטרך סיוע של אדם מנוסה או איש מקצוע.בהצלחה !22 במאי 2013 בשעה 14:17 #52083ilankaha
חברקודם כל תודה על התשובה המהירה והמקצועית
דבר נוסף ששכחתי לציין זה שעשיתי פרמוט מוחלט להארד דיסק.הוצאתי אותו פיזית מהמחשב ועשיתי לו פרמוט כמו לדיסק און קייולכן מה שאתה כותב כרגע לא יכול לסייע כי כרגע אין מערכת הפעלה מכל סוג שהואולמרות זאת המחשב תקוע עם מסך כחול והודעה על וירוס…מפה בעצם צריך להמשיך את הטיפול…מה אתה אומר?אילן22 במאי 2013 בשעה 15:51 #52084אבי לוי
מנהל בפורוםהשיטה הזו נקראת צעד אחד קדימה – ארבע אחורה.
אין לי שמץ של מושג מה עשית ואיך עשית…מה שנותר לי להמליץ לך זה, לקחת את המחשב למעבדה.מעבר לזה אין לי יותר מה לומר בנושא.22 במאי 2013 בשעה 16:43 #52085ilankaha
חברהבנתי
תודה בכל מקרה על הרצון הטובאילן -
מאתתגובות
מוצגות 7 תגובות – 1 עד 7 (מתוך 7 סה״כ)
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.