שינוי רכיב ב-BIOS

מוצגות 14 תגובות – 1 עד 14 (מתוך 14 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    אילן
    חבר
    יש לי מחשב נייד מסוג ACER ASPIRE 5732Z. המחשב בן 3.5 שנים.
    מאחר ואני לומד בקורס רשתות תקשורת ואני רוצה לתרגל בבית, אין לי אפשרות לתרגל באמצעות מכונות וירטואליות כגון: vmware, xp-mode ו- Oracle VM VirtualBox מאחר ולא נותן לי את האפשרות לכך. בקורס אמרו לי שיש לשנות רכיב מסויים בביוס VT או VT-X לפעיל, אבל בביוס שלי אין את האפשרות הזו ולכן אני לא מצליח לתרגל ולהתקדם בחומר.
    להלן מפרט המחשב הנייד: 
    ACER ASPIRE 5732Z
    גודל מסך 15.6 אינץ'
    פנטיום DUAL-CORE 2.2 GHZ
    זכרון RAM = 3 GB
    מע' הפעלה WIN7 HOME PREMIUM
    דיסק קשיח 220 GB

יצויין עוד כי גירסת ה-BIOS היא ACER V. 3.03

נא עזרתכם המיידית באם ניתן.
    כמו כן, אני מחפש מדריך להתקנת WINDOWS SERVER 2008 R.2 ENTERPRISE בשפה העברית אם יש לכם.

תודה,
    אילן.

itsho2013-08-15 09:43:32

itsho
    מנהל בפורום

1. יכולת הוירטואליזציה (VT-x של אינטל או AMD-v של AMD או VIA VT של VIA) קשורה לחומרה – מעבד. 

ולא מדובר באפשרות "חסומה" בBIOS. אי אפשר בעזרת תוכנה לשנות חומרה. 
    בשביל להיות בטוח במאה אחוזים – בדוק בעזרת התוכנה הזו האם המעבד שלך תומך בVT או לא

1.5 יש מקרים בהם האפשרות מוסתרת בBIOS, אך לא זה המקרה במחשב שלך.
    2. VT היא יכולת וירטואליזציה בחומרה, אך זה לא מונע ממך להשתמש בוירטואליזציה בכלל – אתה יכול להשתמש בוירטואליזציה בעזרת תוכנות (כמובן, הוירטואליזציה תהיה מוגבלת):
    * XP-Mode כבר לא מחייב VT – ראה כאן
    * לגבי VMWare וVirtualBox – אני לא בטוח. יתכן שיש מקרים שבהם תוכל להריץ אותם גם ללא VT בחומרה.

3. האם ניסית להתקין את כולם, או שניסית אחד מהם והתייאשת מהשאר מראש ?
    3.5. הערת אגב: גם למי שיש תמיכה בVT במעבד, הוא יכול להריץ תוכנת וירטואליזציה אחת בלבד בו זמנית שתשתמש בה.
    4. מדריך להתקנה של SERVER 2008 R2 – ראה כאן
    המלצה חמה : בכל מה שקשור לשרתים – תשתדל להמנע ממדריכים בעברית וחפש מדריכים באנגלית. 
    לא בגלל שהמדריכים בעברית לא טובים חס וחלילהאלא בגלל שאתה צריך להתרגל לקרוא ולהבין אנגלית ברמה גבוהה. ומדריכים טכניים באנגלית הם הדרך הכי טובה לשפר ידע ואנגלית בו זמנית.
    אילן
    חבר

קודם כל, תןדה על התשובה המהירה. אני ניסיתי להתקין את 3 התוכנות ולהשתמש בהם לא בו זמנית. בכולם הצלחתי להתקין את המכונות הוירטואליות, אך לא הצלחתי ליצור את השרתים או הקונסולים שרציתי. מכיוון שאני לומד על המכונות האלה ורציתי לנסות את האפשרויות של כולם לא הצלחתי. 

איך אני בודק את ה vt במעבדים ?
    אילן
    חבר

אגב שלחת לי קישור להתקנת sql server ולא windows server 2008

itsho
    מנהל בפורום

1. פתח את התוכנה (cpu-z) וחפש את המאפיין VT-x או AMD-v או VIA VT

כמו כאן:

2. 2. לגבי המדריך – צודק. טעות שלי. לא מצאתי מדריך לוינדוס סרבר 2008 בעברית, אבל מצאתי ל2012 – ראה כאן

itsho2013-08-15 13:05:53

אילן
    חבר

הנה תמונה של המחשב שלי:

אילן
    חבר

זו התמונה של מה שהראה לי. אין לא VT ולא VT-X

itsho
    מנהל בפורום

1. אז לצערי, כמו שאתה מבין – המעבד שלך לא תומך בVT. 

2. האם תוכל לפרט יותר מה היו הבעיות ביצירת המכונות הוירטואליות ? מה ניסית ליצור ומה היו הודעות השגיאה ?
    לפי מה שאני מכיר, גם ללא VT, עדיין ניתן ליצור מכונות וירטואליות (עם מגבלות מסויימות – כמויות מעבדים וירטואליים וכמויות זיכרות)
    אילן
    חבר

את התוכנות שבאמצעותן ניתן להתקין את הקונסולות הוירטואליות. הצלחתי להתקין כמו שצריך. הבעיה, החלה כאשר רציתי להתקין את הקונסולות עצמן.

מצ"ב תמונה של תגובת תוכנת VMWARE למשל לנסיון להתקין WINDOWS SERVER 2008 R.2 ENTERPRISE
    itsho
    מנהל בפורום

לא מצורפת תמונה. 

אילן
    חבר

הנה התמונה:

itsho
    מנהל בפורום

בגלל שאין לך VT, לא תוכל להריץ guest שהוא 64.

נסה להתקין את WINDOWS SERVER 2008 R2 32 BIT
    אילן
    חבר

אני רוצה להתקין על 64 ביט. כי זה דרישות הקורס שבו אני לומד ואבחן על זה. אני רוצה לנסות את הדבר האמיתי, לא פחות מכך.

שאלה אחרת שרציתי לשאול אם אתה יודע: אני שמעתי שבמחשבים הניידים החדשים לא בכולם יש את אפשרות הוירטואליזציה. האם זה נכון או שבד"כ במחשבים אלה החדשים יש את האפשרות הזו ?
    itsho
    מנהל בפורום

לגבי ה64 – צר לי לאכזב אותך, אך לא תוכל להתקין על המחשב הזה.

לגבי השאלה השניה – כפי שאמרתי בהתחלה – היכולת הזו תלויה במעבד.
    עליך לבדוק איזה מעבד יש למחשב הנייד ולפי זה תוכל לדעת אם יש לו VT או לא.
מוצגות 14 תגובות – 1 עד 14 (מתוך 14 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.