מחיקת וינדוס והתקנת לינוקס

פורום פורומים פורום תמיכה בתקלות מחשבים מחיקת וינדוס והתקנת לינוקס

מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    הילה
    חבר

שלום לכולם,
    (מנסה לעזור לשכן מבוגר)
    מדובר במחשב נייח מאוד מאוד ישן. מותקן עליו וינדוס xp, אין לו דיסק של מערכת ההפעלה.

יש שני כוננים C  ו D.
    בכונן C יש את מערכת ההפעלה והכונן בגודל של 40 ג'יגה אם אני לא טועה.
    הוא מלא לחלוטין והמחשב בקושי זז. לא משנה כמה ניסיתי למחוק, להסיר, לנקות וירוסים ושאר מזיקים. לא עזר כלום.
    בכונן D יש לו מצגות ומסמכים חשובים שזה לא בעיה לגבות.

הדואר הוא דואר רשת והתוכנה היחידה שהוא משתמש בה היא סקייפ וגולש בפייסבוק.

אני רוצה לפרמט לו את המחשב ולנסות להתקין עליו לינוקס למשל, puppy linux שלא יכביד עליו.
    יש לי כמה שאלות:
    1. איך לבצע את הפירמוט? אתחול כונן C  ולאחר מכן להתקין את לינוקס – זה הכיוון?
    (חיפשתי על זה המון ברשת ולא מצאתי הסבר ברור ונורמלי)
    .
    2. האם סקייפ יעבוד על הלינוקס שציינתי פה?

וכל עצה אחרת תתקבל בברכה!
    תודה לעונים
    הילה

אברהם
    חבר

אם הבעיה היחידה היא שכונן C עמוס, ישנה דרך לשחק עם המחיצות ולהגדיל את כונן C על חשבון D באמצעות תוכנות צד ג' כמו acronis וכדו' (בXP אין אפשרות לעשות את זה דרך הוינדווס).

לגבי לינוקס:
    1 את לינוקס אני לא מכיר, אבל מסתבר שיש את האופציה של אתחול הכונן תוך כדי התקנה, כמו בתקליטורי ההתקנה של וינדווס.
    הילה
    חבר

שלום אברהם,
    תודה על התגובה.

אני יודעת שיש אפשרות להגדיל את המחיצות ואני יודעת להשתמש באקרוניס וכו'.
    העניין שלא משנה כמה אני מרוקנת מכונן C הוא לא מתרוקן.
    זה ממש מוזר.
    והמחשב בקושי זז. ממש ממש קשה לעבוד איתו.

עוד דבר, אני אנסה לתאר עד כמה שאפשר, כשמפעילים את המחשב עולה מערכת ההפעלה אבל היא עולה ויש מסך וכתוב
    windows xp dark edition (מנסה לצרף תמונה שתראו איך זה נראה – זה מופיע למטה בתמונה)

חשבתי אולי זה מה שמכביד פה. אני צודקת?
    ואם כן, איך לטפל בזה?

תודה.

hilla2013-11-03 15:30:07

itsho
    מנהל בפורום

1. מדובר בוינדוס XP שעבר שינוי מאסיבי מבחינת תצוגה. 

השינוי נעשה על ידי משתמשים (ולא על ידי מיקרוסופט), ולכן השינויים האלה הופכים את וינדוס (בהרבה מקרים) לפחות יציב.
    לא תמיד אפשר להסיר את "ערכת הנושא" כי טכנאים רבים יצרו עותקים לא חוקיים של וינדוס והטמיעו לתוכם את הTHEMEים האלה. (עצם העובדה שאין לו דיסק מקורי מחזקת את הטענה שלי).
    פורום תקלה לא תומך בתוכנות ובתכנים לא חוקיים, כך שאני לא יכול לעזור לך לטפל בוינדוס הזה.

2. לסקייפ יש דרישות מינימום משלו (ראי בלינק שאברהם שלח), כך שpuppy linux לא בא בחשבון כי סקייפ לא יעבוד שם.
    3. לגבי עצם התקנת לינוקס – קחי בחשבון שגם ללינוקס יש דרישות מינימום, והיות שלא כתבת את מפרט המחשב, אצא מנקודת הנחה שמדובר במחשב ישן. 
    אני ממליץ על ubuntu – לכל המשתמשים (המתקדמים והמתחילים), אך הדרישות שלו די גבוהות, כך שלהתקין לינוקס לא יהיה הפתרון.
    ראי כאן את מפרט המינימום והמפרט המומלץ של ubuntu
    3. אני יוצא מנקודת הנחה נוספת – היות שמדובר על קשיח ישן, הוא כנראה מה שגורם לאיטיות במחשב (בנוסף על הוינדוס המשובש).
    לכן, כדאי לשקול קניית דיסק קשיח בלבד והתקנת ubuntu או וינדוס 7 (חוקי כמובן)…
    בהצלחה.
    הילה
    חבר

ל-itsho תודה ,

כן, הנחתי שמדובר בשינוי בתצוגה (רק שלא ברור לי מי עשה את זה, כי אני יודעת שכשהוא רכש את המחשב הכל היה תקין), אבל כנראה שמדובר בלא חוקי, ועם הזמן כאמור הלבישו עליו את התצוגה הזו .

ברור לי לגמרי שהפורום לא תומך בדברים לא חוקיים, זו לא היתה כוונתי. חס וחלילה. 🙂

את אובונטו אני מכירה וגם אני חושבת שהוא נפלא, אבל נראה לי שעבורו זה יהיה די מסורבל.
    אני אנסה לחשוב על הפצה אחרת שתעמוד בדרישות .

לגבי הכונן , ניסיתי הכל, איחוי וכד'. זה לא עזר.

תודה על העצה לגבי קניית דיסק קשיח. אני אגיד לו את זה.

הילה

hilla2013-11-03 19:59:39

מוצגות 5 תגובות – 1 עד 5 (מתוך 5 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.