בעיה חמורה במחשב (במעבד)

פורום פורומים פורום תמיכה בתקלות מחשבים בעיה חמורה במחשב (במעבד)

מוצגות 15 תגובות – 1 עד 15 (מתוך 15 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
    נענע10
    חבר

שלום לכולם!!!

הכול התחיל כך:

1.אתמול היה בעיה של הכרטיס קול הוא לא עבד לי אז ניקיתי את המחשב מאבק.הדלקתי את המחשב והוא נתקע על "משהו באנגלית שזה אומר שהמערכת בטעינה אז הוא ניתקע 5 דקות ואז כיבתי את המחשב ניסיתי לשחק עם הכבלים של הההר דיסק וזה לא עזר אז ניקיתי את המאוורר של המחשב/של המעבד הוצאתי את המאוורר של המעבד (הדגם של המאוורר הוא = http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=6091) וניקתי את האבק על המאוורר (אני יודע שאסור לנקות את המעבד אז לא ניקיתי) ניסתי להחזיר למקום את המאוורר של המעבד  אך ללא הצלחה לא הצלחתי. אז היום חבר של אבא שלי(שהוא מבין יותר טוב ממני במחשבים) ניסה לסדר את המאוורר של המעבד הוא ניסה לסדר את זה בכוח וזה הצליח לו אז שאלתי אותו שצריך לשים משחה תרמית אבל הוא אמר שלא!!!.(ראיתי שיש על המעבד ועל הברזל של המאוורר קצת משחה תרמית אני לא יודע אם זה בסדר) אז הוא החזיר הכול למקום ופלא פלאים המחשב עבד עכשיו שהמחשב עובד הוא בסדר המחשב אבל הוא ניהיה קצת איטי וכל פעם שאני מדפדף באינטרנט המחשב ניהיה איטי וכותב לי שהמחשב הפסיק לעובד/המחשב קפא. אני לא יודע מה לעשות אני יודע שצריך לשים משחה תרמית על המעבד(המשחה שאני רציתי לקנות זה = http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=6329) אם צריך לקנות משחה אני יכול לקנות אבל הבעיה שלי שזה קשה מאוד להחזיר את המאוורר של המעבד מאוד קשה.

ואם לא חייב לשים משחה תרמית???

המחשב עכשיו עובד הוא בקושי זז והוא איטי יש פיתרון לבעיה?

מפרט המחשב : ווינדוס 7 אולטיימט 32 ביט

תודה לעוזרים ולמומחים שבינהם!!!

גל
    חבר

המשחה התרמית אמורה להיות בין המעבד לצלעות הקירור והמטרה העיקרית שלה זה סיוע בהעברת החום מהמעבד לצלעות.

איך הגעת למצב שאתה מפרק את צלעות הקירור בשביל ניקיון ?

תוריד cpu-z ותבדוק מעלות חום.
    אם אתה רואה שהמעבד מתחמם בזמן עבודה למעלות קיצונית, אתה חייב לפרק את הצלעות ולשים משחה
    ולחבר את הכל בצורה טובה ולא בכח.

נענע10
    חבר

יש לי את התוכנה הזאותי וזה לא מראה לי את המעלות של המחשב הוא בכלל מראה את המפרט של המחשב(מעבד,ועוד)

ואיך הגעתי למצב שאני מפרק את הצלעות של המעבד הוא: בגלל שהיה עליו מלא מלא אבק אז רציתי לנסות לנקות ואז פירקתי את כולו ואז התוצאה מאכזבת!

המחשב כרגע בבסדר אבל הוא איטי וכול פעם לפעמים מראים לי שהמחשב הפסיק לפעול ואמור לי האם לשחזק למצב הקודם (משהו כזה)!
    נענע10
    חבר

כול פעם זה מראה כך שזה על 99
      כול פעם שאני גולש באינטרנט זה מראה לי 99 ו 55  וכשאני יוצא מאינטרנט הוא מראה לי שבמקום שכתוב 99 כתוב 75 משהו כזה.

זה לא מסוכן כי אני מפחד שיקרה משהו למחשב??? !!!
    פיתאום הוא קפץ ל 100 במעבד ובשני כותב 67 משהו כזה וה 100 לא יורד בכלל מה לעשות ?????????????

זה מפחיד אותינענע102014-07-19 22:51:32

נענע10
    חבר

בדקתי אם התוכנה SpeedFan (שמעתי שהיא טובה) וראיתי בצד סמל של אש/להבה אז החלטתי לעלות צילום מסך

זה לפני שאני גולש לאינטרנט או לכל דבר אחר(מה שלמעלה)

וזה שאני באמצע הגלישה או שאני משחק במשחק או שאני בודק אם התוכנה הזאותי וזה מראה לי חום של אש!!!! זה מאוד מפחיד אותי מה לעשות???

נענע102014-07-20 12:44:27

גל
    חבר

90 מעלות ????

אני מאוד מקווה שהתוכנה מראה נתונים לא נכונים כי אם כן המעבד שלך נ-ש-ר-ף.
    תוכנת ה BIOS של המחשב אמורה להפעיל את המחשב שלך מחדש ברגע שהמעבד עובר את 60 – 65 המעלות.

תבדוק שוב נתונים בתוכנת CPU-Z
    אם המעלות עדין גבוהות, פרק את כל מערכת הקירור של המעבד שלך ותרכיב אותה מחדש בצורה נכונה עם החלפת משחה תרמית.

http://www.youtube.com/watch?v=o7rPqCvCt0g
    clicker2014-07-20 20:19:09

נענע10
    חבר

איפה אני רואה בתוכנת CPU-Z את המעלות בדקתי באמצעות SpeedFan וזה מה הרה לי בתמונה שהעלתי

המחשב עובד איטי לגמרי בקושי אפשר לראות סרט/ לשמוע מוזיקה

אני יודע מראש שאם אני מפרק את המערכת הקירור אני יהיה בבעיה כי פעם האחרונה שניסת להחזיר זה הלך לי מאוד קשה ורק חבר של אבא שלי ידע להחזיר את זה והיה קצת מאוד משחת תרמית על המעבד

מה לעשות איפה המומחים שצריך אותם??????
    גל
    חבר

זה לא שאפשר לעזור לך דרך המחשב ..
    הבעיה היא שפירקת את צלעות הקירור מעל המעבד והחזרת אותן ללא משחה טרמית חדשה.
    המטרה העיקרת של המשחה הוא קישור בין המעבד לצלעות הקירור על מנת לאפשר לחום לעבור
    בצורה מהירה יותר.

בתור טכנאי מחשבים העצה היחידה שיש לי לתת לך בשלב זה היא לפנות לטכנאי מומחה שיסדר לך את הבעיה.

אם המעבד שלך ישרף אתה תמצא את עצמך בבעיה רצינית.

נענע10
    חבר

אם אני ישים משחה תרמית זה יעזור ?? או שאני צריך לקחת את המחשב לטכנאי ???

ואם המעבד שלי ישרף אז כול המידע שיש במחשב הילך??? (יש לי חומר חשוב מאוד כגון : תמונות,סרטים,תוכנות ועוד)

גל
    חבר

אם אתה תשים משחה טרמית זה יעזור, אבל אמרת שאתה לא יודע איך להרכיב את צלעות הקירור והמאוורר מחדש.
    זאת הסיבה שאמרתי לך לקחת את המחשב לטכנאי מנוסה.

אם המעבד ישרף לא יקרה כלום למידע שלך מכיוון שהוא מאוכסן בדיסק הקשיח שלך.
    הבעיה היא שמעבד הוא יקר, וכל כמה זמן חברות הייצור של המעבדים משנות את מבנה המעבדים ככה שסביר להניח
    שגם אם תקנה מעבד חדש הוא לא יתחבר לך אל לוח האם ויגרום לך לקנות גם לוח אם חדש שזו הוצאה כספית מיותרת.
    (יכול להיות שתמצא גם מעבד שיתחבר לך, אבל אל תבנה על זה.)

נענע10
    חבר

ראית שהצלעות קירור טובות אך ראית שהקליפס שבור אז אני החלטתי לקנות חדש ובאייבורי אמרו שחסר להם במלאי אז ראיתי באתר שלהם את הצלעות קירור ב 45שח ומה שאני צריך זה מה שעולה ב 40 שח קניתי כבר משחה תרמית ומחכה לקנות את המאוורר הקירור אני צריך להיתקשר אלהם ולהזמין . אם זה משנה אם המאוורר מדגם שונה??? אני כבר שבוע וחצי בלי מחשב מה לעשות.
    נענע102014-07-28 02:40:58

נענע10
    חבר

שלום לכולם.

קניתי מאוורר קירור של המעבד מאייבורי (http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=6096) וכשקינתי אותו חיברתי אותו והוא לא ישב טוב על התושבת בגלל שהלקיפס קצת יצא מהמקום שלו(כמעט נשבר) אז הוצאתי אותו ונישאר קצת על המעבד משחה תרמית (יש משחה תרמית מובנת על המאוורר) אז סידרתי את הקליפס והחזרתי את המאוורר לתושבת והכול טוב.

הדלקתי את המחשב וכשהדלקתי את המחשב שמעתי בום קטן מהמחשב המחשב היתכבה אז הדלקתי אותו מחדש והוא פעל הוא הראה לי ללחוץ על F1 כדי להמשיך אז לחצתי ואז הוא הוא הוביל אותי להגדרות של הביוס אז הגדרתי את ההגדרות(את התאריך/שעה/שנה ועוד) אז הגדרתי ופלא פלאים המחשב עובד.

עד ששמתי לב שאני ניכנס לאינטרנט או רואה סרט הוא מראה לי כך(בדקתי באמצעות הגאדג'טים של מד CPU) והוא מראה לי כך:

ובדקתי גם באמצעות התוכנה הזאות speedfan והוא מראה לי כך:

השאלה שלי אם זה בסדר כך שזה מראה לי?
    וגם האינטרנט/המחשב ניהיה קצת איטי? אולי בגלל שהמאוורר של המעבד חדש?

נענע102014-07-29 03:07:25

נענע10
    חבר

לפעמים איפה שכתוב CPU (למעלה וגם למטה) 44 ו 36 אז הם מגיעים ל 51 ו 53 אם זה בסדר או שצריך לשים שמחה תרמית ??

גל
    חבר

תקשיב אחי יש משהו שאתה לא מבין פה, משחה טרמית נועדה "לסייע" לחום לעבור מהמעבד אל צלעות הקירור.
    את המשחה בדרך כלל שמים כשמרכיבים את המחשב, ומחליפים אותה בפעם בשנתיים – שלוש על מנת לחדש אותה.
    יש אנשים שמשתמשים במחשב 7-8 שנים בלי להחליף משחה ויש כאלו שכל שנה מחליפים אבל אתה צריך להבין –
    אם המעבד מתחמם זה לא בהכרח מהמשחה.

לגבי מה שרשמת :
    – כל הקליפסים של צלעות הקירור חייבים להיות מהודקים ללוח האם.
    – מזה הבום הזה ששמעת ?
    – המעלות נראות בסדר.

נענע10
    חבר

הבום ששמעתי היה ניראה לי מהספק זה הפחיד אותי בהתחלה אבל אחרי שהדלקתי את המחשב הוא עבד כעוגן.

לקחתי את המחשב לאייבורי שיתקנו לי את הבעיה וזו .נמס לי כול פעם לתקן דברים.
    בעיה חלקית נפתרה.

נענע102014-08-03 02:46:11

מוצגות 15 תגובות – 1 עד 15 (מתוך 15 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.