אני מדליק את המחשב, הוא מתחיל לעלות, ופתאום באמצע תהליך ה- post אין תצוגה על המסך, אך הנורה של המסך נשארת ירוקה (ז"א שהמסך עובד) ולפעמים זה קורה במסך שרושמים שם משתמש וסיסמא.
ניסיתי להיכנס ב"מצב בטוח" אך לא ניתן, ברגע שאני לוחץ על "safe mode" המסך הופך לשחור ואין תגובה. רק ריסטרט מתחיל את הסיפור מהתחלה.
מחשב לא מראה תצוגה • ב20% מהמקרים איפוס CMOS ע"י הג'מפר פותר את הבעיה. • ב20% מהמקרים הפתרון הוא ניקוי אבק יסודי מהמחשב, ניקוי מגעים לכל הסלוטים, במיוחד לזכרונות ולכרטיס מסך. • ב10% הבעיה היא בזכרון. לבדוק את הזכרון. • ב10% הבעיה היא בכרטיס מסך. להחליף כרטיס מסך. • ב7% מהמקרים יש משהו מקצר, או על הלוח אם (כמו כרטיס מודם – האופציה השכיחה יותר), או USB שמחובר למחשב. לפעמים אפ' מקלדת או עכבר יכולים לקצר. • ב3% מדובר על מעבד תקול. להחליף מעבד ולנסות. • ב30% מהמקרים הבעיה היא בלוח אם. להחליף לוח. • הערה: אנו יוצאים מנקודת הנחה שלא נשמעים שום צפצופים בהדלקה. הצפצופים הם קודים של הBIOS שנותנים אינדיקציה הרבה יותר ספציפית – במיוחד לגבי זכרון או כרטיס מסך).